gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Blog: hypotheek aflossen of sparen voor je pensioen?

Twijfel jij ook wel eens of je je hypotheek zal aflossen in plaats van geld in je pensioen te stoppen? In deze blog van Sjaak Zonneveld lees je meer over deze twee keuzes en lees je welke voor- en nadelen bij deze opties horen.

Blog: hypotheek aflossen of sparen voor je pensioen?

Andere artikelen uit dit dossier:

Pensioenmogelijkheden als zzp'er

Hoe kun je als zzp'er pensioen opbouwen? Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de verschillen? Wat is in jouw situatie de beste optie? In dit kennisartikel lees je hoe je pensioen kunt opbouwen als zzp'er en lees je meer over de opties die je hebt.

Meer informatie

Lijfrente voor zzp'ers: wat is het?

Als zzp'er heb je als je met pensioen gaat recht op AOW. Je bent vrij om te bepalen of je een aanvullende oudedagsvoorziening wil. Dat kun je doen door middel van de FOR (Fiscale Oudedagsreserve) of lijfrente. In dit artikel lees je meer over lijfrente.

Meer informatie

Oudedagsreserve voor zzp'ers

Als je met pensioen gaat, is het mogelijk om een gedeelte van je winst te reserveren voor een oudedagsreserve - voorheen de Fiscale Oudedagsreserve (FOR) genoemd. Benieuwd naar wat de oudedagsreserve is en hoeveel je maximaal mag reserveren? Dat lees je in dit artikel.

Meer informatie

Jouw jaar- en reserveringsruimte berekenen als zzp'er

De jaarruimte is het bedrag dat je van de Belastingdienst mag inzetten om extra pensioen op te bouwen en bij je aangifte kunt aftrekken van je inkomen. Hoe groot jouw jaarruimte is, hangt af van je inkomen dat je het jaar daarvoor hebt verdiend. In dit kennisartikel lees je meer en vind hoe hoe je dit snel berekent!

Meer informatie

Blog: in drie stappen je pensioen regelen

Je pensioen regelen ingewikkeld en tijdrovend? Dat hóeft niet. Je kunt je pensioen namelijk al in een paar stappen geregeld hebben. Hoe? Dat legt Sjaak Zonneveld van BrightPensioen je uit in de blog: 'In drie stappen je pensioen geregeld.'

Meer informatie

 
 

Op de hoogte blijven van de gevolgen van het coronavirus als zzp'er?

Bezoek ons dossier

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord