gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Dossier: Elektrisch rijden

Als je overstapt van een 'gewone' brandstof auto naar een auto met een stekker, komen er veel vragen op je af. Hoe lang gaat de batterij mee? Waar kan ik laden? Wat is voor mij de beste elektrische auto of laadoplossing? Allemaal vragen die vanzelfsprekend zijn. In dit dossier hebben wij alles wat je als zzp'er moet weten over elektrisch rijden op een rijtje gezet.

Hoe bereken ik bijtelling als zzp'er?

Als jij jouw auto van de zaak ook voor privéritten gebruikt, moet je bijtelling betalen. De Belastingdienst ziet dit als 'loon in natura' en vindt dat je hierover belasting moet betalen. In dit kennisartikel lees je hoe je de bijtelling van jouw auto als zzp'er berekent.

Meer informatie

Hoe lang gaat de accu mee van mijn elektrische auto?

Bij de introductie van de elektrische auto vroegen veel mensen zich af of de accu ervan wel lang genoeg mee zou gaan. Ervaringen met elektrisch rijden wijzen uit dat het met de levensduur van accu's erg meevalt. Er treden nauwelijks of geen problemen op met de levensduur van accu’s in elektrische auto’s.

Meer informatie

De kosten van het opladen van je elektrische auto

Het opladen van een elektrische auto is een stuk goedkoper dan benzine of diesel tanken. De prijs per kWh voor het opladen van je auto kan echter behoorlijk variëren en natuurlijk wil je die kosten zo laag mogelijk houden. In dit artikel lees je hoe je als zzp'er zorgeloos èn voordelig met de elektrische auto kunt rijden.

Meer informatie

Wat zijn de financiële voordelen van elektrisch rijden?

Om ook zelfstandig ondernemers enthousiast te maken voor elektrisch rijden, heeft de overheid diverse belastingvoordelen voor elektrische auto's in het leven geroepen. Als zzp'er bespaar je niet alleen op brandstofkosten, maar geniet je ook van fiscale voordelen en subsidies. Welke dat zijn en tot wanneer je hiervan kunt profiteren, lees je in dit kennisartikel.

Meer informatie

Zijn elektrische auto's werkelijk groener?

Als zzp’er wil je natuurlijk graag je steentje bijdragen aan een schoner milieu en beter klimaat. Overschakelen op hybride en vooral elektrisch rijden, bespaart fossiele brandstoffen en CO2 uitstoot. Maar zijn elektrische auto’s echt zo groen? Wel volgens een nieuwe, allesomvattende studie naar de levenscyclus van elektrische voertuigen (EV’s). In deze blog bespreken we de belangrijkste resultaten.

Meer informatie

De fiscale voordelen van zakelijk elektrisch rijden als zzp'er

Ben je als zzp’er veel met de auto onderweg en wil je voordelig zakelijk rijden, dan kan een elektrische auto een interessante optie zijn. Stap je nu over op emissieloos rijden, dan kun je nog 5 jaar gebruik maken van het lage 8% bijtellingstarief. Check hier wat de fiscale voordelen van zakelijk elektrisch rijden voor jou zijn vanaf 2020.

Meer informatie

Downloads

Whitepaper 

Alles over Vroaming van Total

Whitepaper 

2020 Het jaar van Elektrisch Rijden

Whitepaper 

2e hands elektrisch rijden

Bekijk alle downloads

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord