Dossier: bankieren

Het openen van een zakelijke rekening. Je hebt er vast al over nagedacht. En je weet vast ook wel dat er kosten bij komen kijken. En dat het niet verplicht is. Toch heeft zakelijk bankieren twee grote voordelen. Het zorgt voor een scheiding tussen je privé- en zakelijke financiën en geeft je bedrijf een professionele (lees: betrouwbare) uitstraling. In dit dossier lees je meer over het regelen van je bankzaken.

Zakelijke bankrekening openen of niet?

Zakelijke bankrekening openen of niet?

Twijfel je of je als zelfstandig ondernemer een zakelijke rekening gaat openen? Een zakelijke rekening is voor de Belastingdienst niet verplicht. Maar er zitten wel belangrijke voordelen aan het gebruik van je privé-bankrekening voor je bedrijf. In dit kennisartikel lees je meer over het openen van een zakelijke rekening.

In 5 stappen naar financiering van jouw onderneming

In 5 stappen naar financiering van jouw onderneming

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het vinden, aanmelden en verkrijgen van goedkeuring voor een kleinere bedrijfslening kan namelijk een uitdaging zijn. Dus je kan maar beter goed voorbereid zijn. In dit kennisartikel lees je hoe je in vijf stappen de juiste financieringsvorm kiest én krijgt.

Dit is de wettelijke betalingstermijn voor je factuur

Dit is de wettelijke betalingstermijn voor je factuur

Na afronden van een klus wil je natuurlijk zo snel mogelijk je geld op de rekening. Helaas komt het regelmatig voor dat een factuur niet direct of zelfs te laat wordt betaald. Gelukkig kennen we in Nederland een wettelijke betalingstermijn voor facturen. In dit kennisartikel lees je welke wettelijke betalingstermijnen er gelden en wat je kunt doen als een factuur niet op tijd wordt betaald.

Aan de slag als deeltijd-zzp'er? Hier moet je op letten

Aan de slag als deeltijd-zzp'er? Hier moet je op letten

Je wilt voor jezelf beginnen, maar hecht ook aan de zekerheden van een vaste baan. Veel zzp’ers beginnen met hun onderneming als ze nog in loondienst werken. Ook als je parttime-zzp’er bent, is het verstandig om je zakelijke en privé financiën te scheiden. Zo weet je precies wat je apart moet zetten voor de inkomstenbelasting en omzetbelasting.

4 tips om als zzp'er je zakelijke financien op orde te krijgen

4 tips om als zzp'er je zakelijke financien op orde te krijgen

Als zzp’er heb je te maken met zakelijke en privé financiën. Om verschillende redenen is het belangrijk om deze twee gescheiden te houden. Hoe kun dat het beste doen? In deze blog geven we je vier handige tips.

Een zakelijke rekening openen als zzp'er: 5 voordelen op een rij

Een zakelijke rekening openen als zzp'er: 5 voordelen op een rij

Als startende zzp’er komt er veel op je af. Je moet je inschrijven bij de KvK, je administratie opzetten en ook nog een zakelijke rekening openen. Veel zzp’ers twijfelen over het nut van zo’n extra rekening. Ten onrechte! Om die twijfels weg te nemen, zetten we vijf voordelen van een zakelijke rekening op een rij.

Bereken je financiële plaatje

Bereken je financiële plaatje

Zodra je jouw onderneming hebt ingeschreven bij de KvK kun je een afspraak maken bij je bank om een zakelijke rekening te openen. Een zakelijke rekening heeft als voordeel dat je je zakelijke en privé administratie van elkaar scheidt. Dat scheelt je boekhouder een hoop werk. Maar er zijn meer redenen om een zakelijke rekening te openen. Je leest er alles over in deze stap in ons Stappenplan: 'Bereken je financiële plaatje'. 

Lees mijn ervaring met Knab en waarom in fan ben

Lees mijn ervaring met Knab en waarom in fan ben

In de tijd dat ik bedrijvenadviseur was, had je alleen nog de traditionele banken zoals ING, Rabobank en ABN-AMRO. Afgelopen 15 jaar zijn daar steeds meer banken bijgekomen zoals Bunq, N26 en Knab. Van die laatste ben ik afgelopen jaren fan geworden. Allereerst omdat Knab al jaren partner is van ikwordzzper.nl en daarom investeren ze dus indirect in jouw succesvolle start als zzp’er. Maar er zijn meer redenen waarom ik fan ben!

Btw-aangifte doen als zzp’er: 6 valkuilen op een rij

Btw-aangifte doen als zzp'er: 6 valkuilen op een rij

Btw-aangifte doen is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Daarom wel zo prettig als het in één keer goed gaat. Benieuwd waar je op moet letten? In dit artikel vind je zes valkuilen op een rij. Plus nog een aantal tips om je administratie op orde te brengen. Open bijvoorbeeld een aparte btw-rekening. Zo weet je zeker dat je dit geld niet uitgeeft!

Een creditcard aanvragen als zzp'er

Een creditcard aanvragen als zzp'er

Kun je als zzp'er een creditcard aanvragen? En kies je dan voor een privé of zakelijke creditcard? In dit kennisartikel lees je over de mogelijkheden.