• Laatste update:
 • Plaatsingsdatum:
 • Update datum:

Zo ontdek je welke verzekeringen belangrijk zijn voor een startende ondernemer

Je begint eindelijk je eigen bedrijf, maar je weet niet zo goed welke verzekeringen je nodig hebt. Het is handig om verzekeringen af te sluiten om eventuele risico’s te voorkomen. In dit artikel vind je een aantal handige tips bij het vinden van de juiste verzekering.

Waarom sluit je verzekeringen af als zzp’er?

Wanneer je begint met je eigen bedrijf is het handig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Maar waarom moet je verzekeringen afsluiten? Dit kan al voor de kleine dingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan drinken over je laptop laten vallen of je krijgt een conflict met een opdrachtgever. Dan is het heel fijn om verzekerd te zijn. Verzekeringen hoeven niet duur te zijn en het is daarom goed dat je van tevoren onderzoek doet naar wat het beste bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan een goedkope energie aanbieding. Dit is geen verzekering, maar wel handig om af te sluiten wanneer je begint met je eigen onderneming. Vaak zijn er websites te vinden waar je de prijzen kunt vergelijken.

Welke verzekeringen kun je het beste afsluiten?

Er zijn veel verschillende verzekeringen en dat kan nogal onoverzichtelijk zijn. Hier vind je dan ook de meeste gekozen verzekeringen voor een startende ondernemer:

 • Aansprakelijkheidsverzekering. Tijdens het werk maak je fouten en dat is menselijk. Het is dan wel handig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten wanneer je bijvoorbeeld letselschade of materiële schade maakt.

 • Rechtsbijstandverzekering. Een conflict met een opdrachtgever kan voorkomen. Veel startende ondernemers sluiten daarom vaak een rechtsbijstandverzekering af. Je krijgt dan deskundige hulp om het conflict op te lossen.

 • Ziektekostenverzekering. Deze verzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Ook als je ondernemer bent. In loondienst zorgde de werkgever ervoor dat de werkgeversheffing werd betaald.

Het is altijd goed om grondig onderzoek te doen naar de verzekering die bij jou past.

Wel of niet verzekeren?

Je kan jezelf de vraag stellen: Is het nodig om mijzelf te verzekeren? Een risico hoort tenslotte bij het vak. We hebben dan ook een aantal redenen op een rijtje gezet waarom je je wel of niet moet verzekeren:

Waarom wel?

 • Je hebt niet genoeg inkomen om je voor een langere tijd te voorzien zonder inkomen.
 • Je gaat liever voor zekerheid dan het lopen van een risico.
 • Het kan zijn dat er een veel voorkomend risico is waar jij je voor wilt verzekeren.

Waarom niet?

 • Je hebt een financiële buffer die groot genoeg is.
 • Het kan zijn dat je op een andere manier spaart voor onverwachte uitgaven.
 • De branche waarin jij werkt, heeft niet veel risico’s.

Het is altijd goed om grondig onderzoek te doen naar de verzekering die bij jou past. Het overstappen van energieleverancier of verzekeringen kan ook, stel je bent toch niet tevreden. Hopelijk hebben we je hierbij meer duidelijkheid gegeven over de verschillende verzekeringen.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.