• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Vier redenen waarom je moet kiezen voor het CMS Akeneo

Elke ondernemer met een webshop kent dit wel; je hebt een website waarin verschillende producten voorbij komen. Alle informatie over je producten moeten ergens worden opgeslagen. Een Content Management System (CMS) is een systeem waarbij je eenvoudig alle content van je website kunt beheren. In dit artikel geven we je een aantal redenen waarom je zou moeten kiezen voor het CMS Akeneo en de voordelen ervan.

Waarom kiezen voor een CMS?

Als eerste is het belangrijk om stil te staan bij waarom je zou moeten kiezen voor het implementeren van een CMS systeem. Eigenlijk is het altijd belangrijk om met een CMS systeem te werken als je een webshop hebt. Het maakt het werken aan de 'achterkant' van je website namelijk een stuk gemakkelijker voor iedereen.

Welk CMS?

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten CMS-en op de markt aanwezig. In dit artikel zullen we stil staan bij het CMS Akeneo. Het CMS Akeneo biedt voordelen en oplossingen voor verschillende aspecten waar ondernemers met een webshop tegenaan lopen. Hieronder lees je de voordelen en redenen waarom je zou moeten kiezen voor CMS Akeneo.

Centrale plek

Het CMS Akeneo biedt een centrale plek waar je al je productdata van verschillende producten in kunt beheren. Bedrijven zonder CMS slaan deze data vaak op in Excel-bestanden verdeeld over verschillende sheets. Het werken met zulke bestanden kan ervoor zorgen dat je het overzicht niet meer duidelijk hebt. Daarnaast kan het wel eens voorkomen dat data niet goed wordt overgenomen, omdat er in teveel verschillende bestanden wordt gewerkt door meerdere personen. Het CMS Akeneo biedt hiervoor de oplossing door een centrale plek te bieden voor al je productdata waar iedereen gemakkelijk in kan werken.

Eén van de voordelen van een CMS systeem is dat er geen programmeerkennis nodig is om ermee te werken.

Geen programmeerkennis nodig

Eén van de voordelen van een CMS systeem is dat er geen programmeerkennis nodig is om ermee te werken. Het maakt het werken met de content van je website makkelijker voor iedereen. Bovendien kunnen meerdere personen tegelijk de content bijhouden in het systeem.

Efficiëntie

Door het werken met CMS Akeneo win je tijd en ben je met het hele bedrijf een stuk efficiënter aan het werk. Dit komt doordat je alle informatie op één centrale plek beheert. Je hoeft niet meer handmatig op zoek te gaan naar de verschillende bestanden en sheets.

Hosting

In veel gevallen zul je de hosting zelf moeten regelen. Een Akeneo hosting biedt een goede partner op dit gebied en biedt oplossingen voor het voorkomen van fouten en kan je veel tijd besparen.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.