• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Verbeter als zzp’er de vindbaarheid van je website door zoekmachine optimalisatie

Als zzp’er is jouw website van een enorm belang: je geeft uitleg over je bedrijf, kunt je diensten of producten aanbieden en je kunt klanten contactinformatie aanbieden. Daarom is het fijn als zoveel mogelijk (potentiële) klanten jouw website ook kunnen vinden in het oerwoud dat het internet is. Veel ondernemers denken dat adverteren de enige route naar een goede online vindbaarheid is, maar niets is minder waar. Door middel van zoekmachine optimalisatie kun je ervoor zorgen dat jouw website bovenaan in zoekmachines komt te staan, om zo te zorgen dat iedereen die het wilt jouw bedrijf daadwerkelijk vindt. Als zzp’er kan het veel werk zijn om zoekmachine optimalisatie naast je reguliere werkzaamheden uit te voeren. De oplossing? Uitbesteden!

Wat is zoekmachine optimalisatie precies?

Wanneer je op Google een zoekopdracht uitvoert (bijvoorbeeld als je een stoel wilt kopen) krijg je een pagina met zoekresultaten te zien. De eerste paar resultaten zijn advertenties: dit staat er ook bij vermeld. Deze posities behalen de websites door via Google goede advertenties uit te zetten; dit heet SEA (Search Engine Advertising).

Alle resultaten waar geen ‘advertentie’ staat, zijn zogeheten ‘organische’ zoekresultaten. Google bepaalt welke websites het beste aansluiten op jouw zoekopdracht. Als je een stoel zoekt sluit een meubelwinkel bijvoorbeeld beter aan dan een kledingwinkel. Wat de beste meubelzaken zijn wanneer jij een stoel zoekt wordt bepaald op basis van een enorme eisenlijst waar jouw website aan moet voldoen. Het optimaliseren van een website om hem vindbaar te maken in de zoekmachines heet SEO (Search Engine Optimization). Door de workload die SEO voor zzp’ers creëert zie je dat veel ondernemers hun zoekmachine optimization uitbesteden.

Om hoog te ranken op belangrijke zoekwoorden is een dedicated SEO strategie nodig.

Zoekmachine optimization uitbesteden

Veel ondernemers proberen hun SEO zelf uit te voeren, maar dit blijkt vaak lastiger dan het lijkt. Om hoog te ranken op belangrijke zoekwoorden is een dedicated SEO strategie nodig. Zo moet er sterke content geschreven worden, moet de website technisch tot in perfectie in elkaar steken en heeft een website veel backlinks nodig: andere websites die naar jouw website linken. Omdat al deze punten moeten kloppen om de beste resultaten te zien, is SEO veel werk. Daarom besteden veel ondernemers dit proces uit bij marketingbureaus die hierin gespecialiseerd zijn. Bij Lequal.com wordt bijvoorbeeld veel aandacht geschonken aan de kwaliteit content, techniek en content: aandacht die je als zzp’er moeilijk kan missen. Daarom is de snelste route naar online vindbaarheid als zzp’er het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie!

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.