• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Ook veel mannen zijn niet financieel onafhankelijk

De helft van de vrouwen is niet financieel onafhankelijk, stelt Bussemaker. Dat is inderdaad zorgelijk. Maar onder ondernemers is dat percentage veel hoger. Het gaat hier zelfs om 60 procent; mannen en vrouwen!

De inmiddels beruchte opmerking van minister Bussemaker heeft voor heel wat opschudding gezorgd, ook binnen ondernemerskringen. Maar waarom eigenlijk? Heeft ze niet gelijk en steekt de ondernemer (man én vrouw) niet te vaak de kop in het zand met alle gevolgen van dien?

Afhankelijkheid is een keuze

Ongetwijfeld zijn er ondernemers die daadwerkelijk financieel onafhankelijk zijn. Ze hebben genoeg verdiend en zijn bereid om hun arbeidsongeschiktheid zelf op te vangen.
Maar dat is slechts een klein deel. Het grootste deel neemt eigenlijk gewoon een gok en legt zijn zekerheid in de handen van anderen. De argumenten zijn bekend.

1. Mij gebeurt niets

Toch krijgt ieder jaar 10 procent van de ondernemers (circa 50.000 mensen) te maken met arbeidsongeschiktheid. 60 procent is niet verzekerd, dat zijn dus 30.000 mensen die dachten: mij gebeurt niets.

2. Mijn partner heeft ook een inkomen

Dit is nu juist waar minister Bussemaker zich zo veel zorgen om maakt. De partner heeft vaak onvoldoende inkomen. En wat als je partner nou toevallig net zijn of haar baan verliest? In economisch zware tijden niet onrealistisch.

3. Ik heb toch recht op een uitkering?

Om aanspraak te kunnen maken op een bijstandsuitkering moet je volledig aan de grond zitten. Je krijgt niets zolang je:

  • een eigen woning met overwaarde bezit;
  • een meeverdienende partner hebt;
  • en over wat spaargeld beschikt.

Financiële zekerheid is gelukkig ook een keuze

Hoe zeker ben jij van je zaak? Wil je onafhankelijk zijn en blijven? Of neem je liever een gok? Een zeer uitgebreide arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hoeft helemaal niet veel te kosten. Zeker niet wanneer je je aansluit bij een collectief.

Voordelen van een goed collectief

  • Hoge collectiviteitskortingen en dus een zeer aantrekkelijke premie.
  • Objectieve advisering en dus altijd de beste oplossing voor jouw specifieke situatie.
  • Continue monitoring van de markt.
  • Financiële onafhankelijkheid!

Aov XL is onderdeel van Kendall Mason.

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: