• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Ik val toch niet tussen wal en schip?!

Terugkijken en in alle (financiële) rust genieten! Het klinkt misschien vreemd, maar ook de meest fanatieke ondernemer wil uiteindelijk met pensioen. De pensioenleeftijd wordt opgetrokken naar 67 jaar, daarom is het zaak om rekening te houden met tal van groepen die tussen wal en schip dreigen te vallen. Vreemd dat veel verzekeraars en adviseurs hier nog niet voldoende op inspringen.

Terugkijken en in alle (financiële) rust genieten!

Het klinkt misschien vreemd, maar ook de meest fanatieke ondernemer wil uiteindelijk met pensioen. De pensioenleeftijd wordt opgetrokken naar 67 jaar, daarom is het zaak om rekening te houden met tal van groepen die tussen wal en schip dreigen te vallen. Vreemd dat veel verzekeraars en adviseurs hier nog niet voldoende op inspringen.

Dit is echter logisch als je je bedenkt dat veel adviseurs vooral bezig zijn met het hoofd boven water te houden. Het provisieverbod per 01-01-2013 dreigt voor 50% van de adviseurs de genadeklap te worden.

(Doem)scenario
Je bent arbeidsongeschikt en je uitkering vanuit de AOV eindigt wanneer je 65 wordt, de AOW start pas wanneer je 67 bent geworden en je pensioenuitkering valt vies tegen. Daar zit je dan, ruim 40 jaar hard gewerkt en nu 2 jaar lang op een houtje moeten bijten.

Doemscenario of realiteit? Helaas dat laatste. Daarom moeten we nu handelen en zorgen dat ondernemend Nederland met een AOV de tijd krijgt om zich aan de nieuwe situatie aan te passen.

Enkele mogelijke oplossingen zagen we de laatste tijd al voorbij komen:

  • Verleng de eindleeftijd voor alle arbeidsgeschikten zodra deze ook wettelijk wordt doorgevoerd in 2018 en 2021 (met het risico dat je voor die tijd arbeidsongeschikt raakt en dus buiten de boot valt);
  • Verleng weliswaar de eindleeftijd, maar verlaag de uitkering (resultaat: geen stijgende schadelast voor de verzekeraars, maar wel een mogelijk financiële ramp voor alle arbeidsongeschikten).

Scenario’s waarbij jij als ondernemer aan het kortste eind trekt: onacceptabel!

Onderscheidend vermogen
Ondernemend Nederland is op zoek naar keuzevrijheid, kwaliteit en bovenal zekerheid. Zekerheid van financiële continuïteit. Met groot enthousiasme zien we dan ook dat sommige verzekeraars het voortouw nemen en nu al de arbeidsongeschiktheidsverzekering met een eindleeftijd van 67 jaar aanbieden! De garantie op een uitkering tot aan de wettelijke AOW-leeftijd is hiermee een feit.

Tussen wal en schip?
Niet tussen wal en schip vallen is natuurlijk altijd al de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemer geweest. Handelen, pro actief denken en ver vooruitzien zijn als het goed is eigenschappen die jij bezit.

Het moet dan ook fijn zijn om te merken dat sommige adviseurs wel met je meedenken. De volgende stap? Zorgen dat ook alle arbeidsongeschikten recht hebben op een volwaardige uitkering tot 67 jaar, denkt u mee?

Blogs

ZZP Agenda

juni
25
juni
26
Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: