• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Hoe jezelf als zzp’er te motiveren tijdens de pandemie?

Goede manieren om jezelf als zzp’er te blijven motiveren tijdens de pandemie

Ben jij op zoek naar manieren om jezelf als zzp’er te blijven motiveren tijdens de pandemie? Nu we met een pandemie te maken hebben, is gemotiveerd blijven een stuk minder eenvoudig. Toch zijn er verschillende dingen die je kunt doen om jezelf een steuntje in de rug te geven om door te blijven gaan, bijvoorbeeld door jezelf af en toe een cadeautje te geven. Wij zochten uit hoe je jezelf als zzp’er kunt blijven motiveren tijdens de pandemie en hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Geef jezelf af en toe een leuk cadeautje

Als je hard werkt, moet je jezelf hier natuurlijk af en toe voor belonen. Koop dan ook regelmatig een cadeautje voor jezelf. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte waterfles met jouw bedrijfsnaam, die je met je mee kunt nemen tijdens het sporten, een mooie bos bloemen voor op je bureau of iets anders dat jou helpt om door te gaan tijdens de pandemie.

Probeer een vast ritme aan te houden

Het is erg belangrijk om een vast ritme aan te houden. Door een vast ritme te hanteren, werk je op een vaste manier, wat het eenvoudiger maakt om door te blijven gaan. Zorg ervoor dat je iedere dag rond dezelfde tijd opstaat en begin je dag bijvoorbeeld eerst met sport. Daarna pak je jouw werkzaamheden voor de dag op en maak je rond de middag nog een wandeling van een uur, om vervolgens de werkzaamheden te hervatten.

Wanneer je veel te doen hebt, is het belangrijk om klein te beginnen en vervolgens je lijst af te werken.

Maak to-do lijstjes

Wanneer je geen goed overzicht hebt, kan dit demotiverend werken. Het is dan ook zeker aan te raden om met to-do lijstjes te werken. Schrijf bijvoorbeeld aan het begin van de werkweek de aandachtspunten voor de komende week op en zet hier vervolgens nog bijkomende dingen bij op. Wanneer je veel te doen hebt, is het belangrijk om klein te beginnen en vervolgens je lijst af te werken.

Zoek contact met andere ondernemers

Probeer tijdens de pandemie ook goed in contact te blijven met andere ondernemers of zoek deze contacten op. De kans is groot dat zij tegen dezelfde problemen aanlopen als jij. Het kan erg prettig zijn om hier met iemand over te praten die ook ondernemer is. Op deze manier kunnen jullie elkaar steunen en motiveren tijdens de pandemie.

Wij wensen je veel succes met onze tips!

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.