• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

“Het is hier dramatisch!” Belangrijke tips om jouw vakantie wél goed door te komen

Frits gaat op vakantie. Terwijl hij de auto inlaadt, neemt zijn vrouw nog even een aantal belangrijke zaken met hem door. Groene kaart? Check. Reisverzekering? Check. Internationale aansprakelijkheid? Check. Internationale ziektekosten? Check. ANWB met thuisbrengservice? Check! Klaar om te gaan? Check.

Zelfstandig ondernemer Frits gunt zichzelf die welverdiende zomervakantie. Bureau opgeruimd. Afwezigheidsmelder aan. Telefoon uit. Geen zorgen, lekker ontspannen in Zuid-Frankrijk. Helaas keert Frits na een paar dagen alweer huiswaarts. Met meer zorgen dan hij ooit heeft gehad. Frits is namelijk zijn belangrijkste verzekering vergeten

Een kapotte airco en een idiote Fransman

Het gebeurde op de ring rond Parijs. Frits werd plotseling overmand door een lichte vermoeidheid (hij heeft ook zo hard gewerkt), een kapotte airco zorgde voor de nodige irritatie en een idiote Franse chauffeur maakte het drama compleet. Frits verloor de controle over zijn stationwagon en belandde in de vangrail. Aanvankelijk leek er niets aan de hand. Ze leken met de schrik vrij te komen en reden door naar de camping, maar daar merkte Frits dat de pijn in zijn nek maar niet wilde verdwijnen.

De spiegelreflexcamera was wel verzekerd

Na een paar dagen op de camping koos Frits eieren voor zijn geld en liet hij zijn vrouw het hele gezin terugrijden naar Nederland. De huisarts stelde een diagnose die Frits natuurlijk zelf ook allang had gesteld: whiplash.

En toen realiseerde Frits zich dat hij zijn belangrijkste verzekering was vergeten, namelijk zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering! Frits heeft nu een zeer groot probleem. Zijn vakantie is over twee weken voorbij. Hij moet dan echt weer aan de slag, maar zijn nek wil niet meewerken. In het ergste geval is hij een jaar uit de running.
Frits kan zich wel voor de kop slaan. Waarom heeft hij zijn spiegelreflexcamera van 350 euro wel verzekerd, maar zijn nek niet?

Een goede AOV

Natuurlijk voorkomt een AOV niet dat je iets overkomt op vakantie, maar mocht dit toch gebeuren, dan heb je met zo’n arbeidsongeschiktheidsverzekering in ieder geval een fikse kopzorg minder.
 
Een goede AOV biedt inkomenszekerheid in het geval van bijvoorbeeld:

  • Ongevallen;
  • Ernstige aandoeningen;
  • Psychische klachten.

Sommige AOV-verzekeraars zijn zelfs bereid de kosten voor de terugkeer naar Nederland voor hun rekening te nemen.

Wat als je echt total loss bent?

Een periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid is natuurlijk pure noodzaak, het voorziet in je levensbehoefte. Maar wie echt blijvend invalide wordt, kan waarschijnlijk wel wat meer geld gebruiken.
 
Een aanvullende kapitaaluitkering bij ernstige aandoeningen of blijvende invaliditeit kan dan een oplossing zijn. Je krijgt dan eenmalig een geldbedrag uitgekeerd voor aanpassingen in de woning of het inhuren van thuiszorg. Een goed adviseur wijst jou op deze mogelijkheid en laat je niet onvoorbereid op vakantie gaan.

Voordelige premie met een goed collectief

Maar zo’n AOV is toch veel te duur? Zal je misschien denken. Niet als je kiest voor een goed collectief. Een dergelijke aanbieder onderhandelt scherp over de premie. Zo bezuinig je op de centen en niet op de voorwaarden. Andere voordelen:

  • Objectieve advisering en dus altijd de beste oplossing voor jouw specifieke situatie;
  • Continue productontwikkeling en innovatie.

We wensen je alvast een goede en vooral veilige, maar ook zorgeloze vakantie!

AovXL is onderdeel van Kendall Mason

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: