• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

‘Helaas kunnen we je nu even niet adviseren over dit product’

Wie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering even Apeldoorn belt, krijgt geen gehoor. Centraal Beheer houdt namelijk een sabbatical. ‘Wij zijn bezig met productaanpassingen en aanpassingen in het adviestraject.’ Vooral dat laatste is interessant, want hoe ziet zo’n adviestraject er idealiter ook alweer uit?

Toch vreemd, vind je ook niet? Een van de grotere spelers op de AOV-markt geeft twee lange maanden niet thuis en biedt de ondernemer een heel summiere toelichting op het hoe en waarom.

Horrorverhalen

Natuurlijk juichen we productaanpassingen van harte toe. Een AOV is namelijk nooit af en moet altijd worden aangepast aan de wensen en behoeften van ondernemers. Laten we eerlijk zijn, er zijn al veel te veel slechte AOV’s in Nederland verkrijgbaar. En we zullen je de horrorverhalen over absurd slechte producten en adviestrajecten maar besparen.

Herziening is altijd goed

Misschien zijn er signalen binnengekomen dat de AOV van Centraal Beheer aan een grondige herziening toe is? Uiteraard krijgt Centraal Beheer voorlopig ook van ons het voordeel van de twijfel en zijn we ervan overtuigd dat het nieuwe product beter zal zijn dan het oude!

Het ideale adviestraject

Neem nou het adviestraject. Hoe ziet dat er idealiter ook alweer uit? De AFM heeft de zogenaamde KNVB-richtlijn in het leven geroepen. Dat heeft niets met voetbal te maken overigens, maar wel met zorgvuldige advisering.

Een goed advies is:

K: Kostenefficiënt --> krijgt de ondernemer waar voor zijn geld?
N: Nuttig --> springt de AOV in op een daadwerkelijk aanwezige behoefte?
V: Veilig --> voorziet de AOV in alle gevallen in een uitkering ten tijde van arbeidsongeschiktheid?
B: Begrijpelijk --> weet de ondernemer op voorhand precies waar hij aan toe is?

Execution only

Tot voor kort leek het adviestraject voor een AOV bij Centraal Beheer verdacht veel op execution only. De ondernemer is daarbij op zichzelf aangewezen.
 
Hij dient zelf:

  • de markt te analyseren;
  • zijn wensen in kaart te brengen;
  • de beruchte kleine lettertjes te lezen en te interpreteren;
  • en op basis daarvan een passende AOV te  kiezen.

Wij zien dit vaak fout gaan. Het levert verschrikkelijke verhalen op – iedere ondernemer kent ze wel: je betaalt jaren trouw je premie, maar krijgt niet uitbetaald omdat je de voorwaarden niet goed had gelezen.

Collectief vs. individueel

Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat van deze twee maanden durende ‘sabbatical’ van Centraal Beheer. Zullen ze ditmaal echt met een beter product en adviestraject komen?
 
Voor de ondernemer blijft ons advies hetzelfde. Blijf altijd kritisch bij de zoektocht naar een goede AOV en vraag jezelf bijvoorbeeld af:

  • Promoot een directe verzekeraar niet alleen zijn eigen product?
  • Heb ik te maken met een ervaren adviseur met een aantoonbare staat van dienst?
  • Weet mijn adviseur goed toe te lichten waarvoor ik nu precies betaal?
  • Biedt deze AOV inkomenszekerheid in alle gevallen van arbeidsongeschiktheid?

Wij wensen Centraal Beheer veel succes en blijven het volgen!

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: