• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Een zakelijke rekening openen doe je zo!

Wie voor zichzelf begint, kan eigenlijk niet om een zakelijke rekening heen. Het openen van zo’n rekening is in de meeste gevallen niet verplicht, maar banken verlangen het wel van je. Een bank wil namelijk niet dat je een privérekening gebruikt voor zakelijke betalingen of om zakelijk geld op te ontvangen. Doe je dit toch? Dan kun je tegen de lamp lopen. Banken controleren namelijk regelmatig of privérekeningen niet zakelijk gebruikt worden. Reden genoeg om direct een zakelijke rekening te openen als je voor jezelf begint. Maar hoe doe je dit eigenlijk? In deze tekst vertellen wij je precies hoe een zakelijke rekening openen in zijn werk gaat.

Kies een pakket dat bij je past

Als je nog niet eerder een zakelijke rekening geopend hebt, denk je mogelijk dat iedere zakelijke rekening hetzelfde is. Dit is echter niet het geval. Bij de meeste banken kun je namelijk uit verschillende pakketten kiezen. Kies niet lukraak een pakket uit, maar verdiep je eerst goed in de inhoud. In dat geval valt het je snel genoeg op dat de pakketten behoorlijk van elkaar verschillen. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in het aantal betaalpassen dat je bij een zakelijke rekening krijgt. Bij het ene pakket is dit er eentje, terwijl dit er bij het andere pakket twee of drie zijn. Daarnaast zit er verschil in het aantal zakelijke rekeningen waar je gebruik van kunt maken.

Dien een aanvraag in

Weet je inmiddels wat de beste zakelijke rekening voor jouw bedrijf is? Wacht dan niet langer, maar dien direct een aanvraag in. Sommige ondernemers denken dat zij hiervoor langs moeten bij een bank, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt vandaag de dag namelijk online een zakelijke rekening openen. Bezoek hiervoor simpelweg de website van een bank en zoek hier naar een zakelijke rekening. Het aanvragen van een zakelijk betaalpakket kost je meestal nog geen 5 minuten tijd.

Een bank wil namelijk wel weten met wie zij te maken heeft voordat je daadwerkelijk een zakelijke rekening kunt openen.

Wacht de controle af

Nadat je een zakelijke rekening hebt aangevraagd, is het niet zo dat je er ook direct gebruik van kunt maken. Een bank wil namelijk wel weten met wie zij te maken heeft voordat je daadwerkelijk een zakelijke rekening kunt openen. Vandaar dat er altijd eerst een controle uitgevoerd wordt. Er wordt niet alleen een blik geworpen op jouw identiteitsgegevens, maar ook op de gegevens van je bedrijf. Om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen, vraagt een bank je bij de aanvraag de benodigde documenten aan te leveren.

Maak gebruik van jouw zakelijke rekening

Over het algemeen neemt het controleren van jouw identiteits- en bedrijfsgegevens niet bijzonder veel tijd in beslag. Als een bank jouw gegevens goedgekeurd heeft, opent zij voor jou een zakelijke bankrekening. Alles wat je nodig hebt om gebruik te maken van deze rekening, krijg je thuisgestuurd. Binnen een paar dagen kun je alle benodigdheden in de brievenbus verwachten. In principe kun je nu direct gebruik maken van jouw zakelijke rekening. Wij raden je alleen aan dit pas te doen nadat je alle documenten in de envelop hebt doorgelezen. Zodoende kom je niet voor verrassingen te staan.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.