• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Een hypotheek afsluiten als startende ondernemer: waar moet je op letten?

Als starter is het vaak extra lastig om een hypotheek te krijgen. Je hebt als immers een groter financieel risico dan iemand met een vast contract en je inkomen is als starter vaak nog wisselend. Het is dan ook belangrijk om precies te weten hoe het regelen van een hypotheek als starter in zijn werk gaat. Wil jij als startende ondernemer toch de gok wagen en gaan voor jouw droomhuis? In dit artikel noemen we een aantal punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek, zodat jij als starter op alles voorbereid bent.

Zorg voor financiële stabiliteit

Als startende ondernemer is het belangrijk om te zorgen voor een stabiel inkomen en een gezonde financiële situatie. Is je omzet nog te laag en wisselend? Dan gaat het lastig worden om een hypotheek te krijgen. Geldverstrekkers, zoals een gerenommeerde bank als Van Lanschot, willen namelijk de zekerheid hebben dat je de maandelijkse hypotheeklasten kunt betalen. En zelf wil je natuurlijk ook niet in een situatie komen waarbij je schulden opbouwt. Zorg dus eerst voor een goede financiële basis door van jouw bedrijf een succes te maken.

Laat een inkomensverklaring opmaken

Zit het wel goed met je inkomen? Dan heb je voor de hypotheekaanvraag een inkomensverklaring nodig. Hiermee worden de uiteindelijke cijfers van je inkomen als ondernemer bepaald. Deze verklaring wordt opgesteld door een accountant of boekhouder en geeft een overzicht van je gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar. Houd er rekening mee dat sommige geldverstrekkers ook naar je financiële buffer kijken, zoals spaargeld en investeringen, om te bepalen of je in aanmerking komt voor een hypotheek.

Informeer bij je hypotheekadviseur of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG.

Nationale Hypotheek Garantie

Je kunt overwegen om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Een hypotheek met NHG biedt extra zekerheid, omdat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen garant staat voor de terugbetaling van de hypotheek aan de geldverstrekker bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of een echtscheiding. Je kunt het dus zien als een vangnet. Bovendien profiteer je van een lagere rente. Om in aanmerking te komen voor NHG, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals een maximale koopsom en inkomensgrenzen. Informeer bij je hypotheekadviseur of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG.

Zoals je ziet kan het afsluiten van een hypotheek als startende ondernemer een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en kennis is het zeker mogelijk. Neem vandaag nog contact op met een hypotheekadviseur en zet de eerste stap op weg naar het kopen van jouw droomhuis!

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.