-
- Laatste update:
- Plaatsingsdatum:
- Update datum:
Droom je van je eigen hotel? Zorg dat je goed voorbereid bent
Een eigen hotel beginnen is een grote stap. Het is een hele verantwoordelijkheid. Als je de hotelschool hebt afgerond is eerst nog een flink aantal jaren ervaring nodig voordat je de stap zet naar een eigen hotel. Maar als je het doet, zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. Vaak nemen starters een bestaand hotel over, soms is het een locatie waar ze al een aantal jaren hebben gewerkt. Dat maakt het vaak wel wat makkelijker.
Hospitality met een hoofdletter H
Het is belangrijk dat je gasten zich helemaal thuis voelen en het idee hebben dat ze in de watten worden gelegd. Veel mensen boeken een weekendje of een korte vakantie in een hotel om even niet te hoeven zorgen voor een goed ontbijt, een lekker diner en een schone en opgeruimde kamer. Zorg er dus voor dat je hospitality in orde is. Voorkom klachten over een kamer die niet schoon is of ontbijt met koude koffie en brood dat niet vers is. Als er eenmaal slechte recensies over je hotel de ronde gaan doen dan is het heel moeilijk om het tij te keren.
Een goede administratie is een must
Het is heel belangrijk dat je vanaf dag één je administratie op orde hebt. Dat doe je onder andere met een digitaal kassasysteem voor de horeca. Alle betalingen worden hiermee meteen doorgezet naar de boekhouding. Dat scheelt heel veel werk als je aangifte btw moet doen of de gegevens daarvoor moet doorsturen naar je boekhouder. Die kan de informatie vaak ook heel makkelijk in hun eigen systeem zetten. Zo weet je zeker dat de aangifte op tijd wordt gedaan en betaald. Ben je te laat dan levert dat in de meeste gevallen een boete op. Ook voor jezelf is het belangrijk om goed zicht te hebben op hoe de zaken ervoor staan. Zo komt het niet als een onaangename verrassing als de omzet ineens achterblijft bij de verwachtingen.
''Als er eenmaal slechte recensies over je hotel de ronde gaan doen dan is het heel moeilijk om het tij te keren.''
Kies voor gemak en betrouwbaarheid
Ben je op zoek naar een betrouwbaar kassasysteem dan kun je contact opnemen met Eijsink. Zij ontwikkelen deze systemen speciaal voor de horeca. Je kunt met een digitale kassa snel, gemakkelijk en betrouwbaar verschillende kosten afrekenen als een klant uitcheckt, zoals overnachtingen, ontbijt, diner, de minibar, de wasserette of het gebruik van de spa. De klant krijgt op zijn beurt een overzichtelijke factuur die je desgewenst ook meteen naar een e-mailadres kunt sturen. Is het een zakelijk verblijf dan wordt de factuur vanzelfsprekend voorzien van de juiste btw-bedragen. Alle facturen worden automatisch voorzien van een volgnummer en zijn per jaar maar ook per maand of kwartaal te groeperen. Zo kun je direct de gewenste gegevens boven water halen voor verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld een aanvraag voor een krediet bij de bank als je het hotel wilt renoveren of een investering wilt doen om de keuken te moderniseren.