• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

De Carrière Stop Polis: een verantwoord alternatief voor je AOV

In ons laatste blog gaven we al een paar nuttige tips om verantwoord te besparen op je AOV. Met collectieven bijvoorbeeld, zodat je op de premie bespaart en niet op de voorwaarden. Vandaag bekijken we een andere bespaartip: de Carrière Stop Polis (CSP). Geen AOV, maar wel financiële zekerheid.

Je kunt natuurlijk een uitgeklede AOV afsluiten. Een verzekering die beperkte dekking biedt en daardoor een stuk minder kost. Maar zeg nou zelf: Wat heb je aan een verzekering die pas uitkeert als:

  • je beide nieren er voor minimaal 80 procent mee ophouden;
  • een van je hartspieren blijvend is afgestorven;
  • je als gevolg van een hersenbloeding bedlegerig wordt.

Het mag duidelijk zijn dat de kans op uitkering bij zo’n verzekering nihil is. Je moet maar net de aandoening hebben die in de polis staat. Heb je net iets anders – waarvan je misschien evenveel hinder ondervindt – dan krijg je niets en heb je je dus eigenlijk voor niets verzekerd.

Het alternatief: de Carrière Stop Polis

Wil je echt besparen op je AOV, kijk dan eens naar de Carrière Stop Polis. We zeggen het er eerlijk bij: het is geen echte AOV, maar je hebt er wel veel meer aan dan aan een uitgeklede AOV. De Carrière Stop Polis keert eenmalig of periodiek uit bij blijvende invaliditeit. Het maakt hierbij niet uit hoe ernstig de invaliditeit is. Je krijgt al uitgekeerd vanaf 5 procent invaliditeit (en dat kan oplopen tot 100 procent).

Ter vervanging of als aanvulling?

De Carrière Stop Polis kan op meerdere manieren uitkomst bieden.
Er komt een bedrag beschikbaar voor aanpassingen in de woning (bijvoorbeeld een traplift of het verwijderen van drempels).

  • Je kunt er permanente hulp in huis van betalen.
  • Je kunt het gebruiken voor het aflossen van de hypotheek.
  • Of het direct aflossen van overige schulden.

Bij de Carrière Stop Polis hoef je dus niet half dood te zijn voor je daadwerkelijk geld ziet. Het voorziet in een financiële zekerheid voor mensen die:

  • een uitgebreide AOV te duur vinden;
  • op zoek zijn naar een aanvulling op hun huidige AOV;
  • zich bewust alleen tegen blijvende invaliditeit willen verzekeren.

Een goed adviseur kan samen met jou bekijken of een dergelijke verzekering bij jouw wensen en verwachtingen aansluit. De Carrière Stop Polis: geen AOV, maar geeft wel financiële zekerheid!

aovXL is onderdeel van Kendall Mason

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: