• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Bestaat het nog, onafhankelijk advies in de verzekeringswereld?

Je bent ondernemer en dus van nature kritisch. Als een verzekeraar jou vertelt dat zijn product het meest geschikt is in jouw situatie, krab je je achter de oren en belt meerdere verzekeraars. Allemaal vertellen ze je hetzelfde, maar wie spreekt de waarheid? Wat is nu echt het beste voor je?

Het is weer de tijd van het jaar. Kerstbomen, sneeuw en winterpret zijn leuk en aardig maar eerst die zorgverzekering. Welke zorgverzekering past het best bij jou? Hoe vind je je weg in het woud dat zicht ontvouwt wanneer je de zoekterm ‘voordelige zorgverzekering’ invoert in Google?
 
Kort door de bocht, dat lukt je niet tenzij je bereid bent een aantal vakantiedagen op te offeren. Hetzelfde geldt voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering, de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, etc. Alle verzekeraars zeggen hetzelfde. ‘Kies mij, want mijn product past het beste bij jou en je situatie!’

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Maar gelukkig, we kunnen alle verzekeraars en hun producten objectief en snel vergelijken, toch? In een land waar je de repatriëring van je huisdier kunt verzekeren als die komt te overlijden tijdens de vakantie, is het niet verwonderlijk dat het internet uitpuilt van vergelijkingssites voor verzekeringen.
 
En allemaal zeggen ze duidelijk, overzichtelijk en vooral objectief te zijn. Allemaal beloven ze je met minimale inspanning het maximale resultaat te bereiken, namelijk de beste verzekering tegen de laagste premie. Vreemd dat ze dan allemaal een andere verzekering als beste naar voren schuiven.

Vergelijkingsmaffia

Wat gezond verstand ons al vertelde is nu dan toch bevestigd. De twijfel over de integriteit van deze sites slaat massaal toe als blijkt dat Independer en andere sites volledig afhankelijk zijn van de vergoedingen van verzekeraars. Grote sommen geld gaan rond in het wereldje van de vergelijkingssites. En dat maakt de sites in een klap compleet waardeloos.

Zijn er objectieve alternatieven?

Met het gevaar dat we in herhaling vallen, er zijn wel degelijk alternatieven. Partijen die zonder enig aanvullend (financieel) belang hun producten aanbieden.
 
Onwaarschijnlijk? Neem de proef op de som en vraag jouw adviseur eens kritisch uit. Hoe zit zijn verdienmodel in elkaar? En ook niet onbelangrijk: over hoeveel producten beschikt hij eigenlijk? Want de beste oplossing uit twee keuzes hoeft natuurlijk helemaal niet de beste oplossing te zijn.
 
Als hij opnieuw niet verder komt dan: ‘Geloof me, deze oplossing is in jouw situatie het beste’, krab je dan nog maar eens achter de oren.

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: