• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Besparen met beleid: hoe je slim op je AOV bespaart

Besparen, besparen, besparen. Het lijkt wel een nieuw toverwoord. Besparen is hip. En ook wij doen eraan mee, want zelfs op een AOV valt veel te besparen. Maar doe het wel met beleid. Een paar tips.

De Consumentenbond is eruit. Wil je besparen op je premie sluit dan een AOV af bij TAF. Ruim 900 berekeningen werden gemaakt en TAF was echt in alle opzichten de goedkoopste. De bond plaatst hier wel wat kanttekeningen bij. Zo kent een AOV van TAF veel uitsluitingen en ben je slechts verzekerd voor je vaste lasten.
 
We hebben de polis van deze verzekeraar eens goed onder de loep genomen. En wat blijkt: De kanttekening ‘Veel uitsluitingen’ is nog een understatement. Het uitgeklede product van deze Liechtensteinse verzekeraar kan wat ons betreft niet eens een AOV genoemd worden.

Goedkoop of duurkoop?

Jammer dat de consumentenbond hier dan toch aandacht aan besteedt. Kennelijk speelt kwaliteit ineens niet zo’n grote rol als je bespaart op je AOV. Waarom wel als je een auto koopt? Of een ziekenhuis zoekt?

  • De goedkoopste auto (kanttekening: vertoont helaas wel al na 10.000 kilometer ernstige mankementen).
  • Het goedkoopste ziekenhuis (kanttekening: het sterftecijfer ligt net onder het gemiddelde van een Keniaans ziekenhuis).

De goedkoopste AOV is toch de AOV die volledige dekking biedt tegen de laagste prijs? Net zoals de goedkoopste auto de auto is die het minst kost en je ook nog eens van A naar B brengt? Waarom zou een ondernemer aan de voorkant besparen op zijn AOV, om vervolgens aan de achterkant in financiële problemen te komen?

Slim bezuinigen is niet ingewikkeld

Besparen op je AOV doe je niet door te snijden in de voorwaarden, maar door kritisch te kijken naar de uitgangspunten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De wachttijd; is het mogelijk om de wachttijd te verlengen? Veel ondernemers hebben een goede buffer. Die houden het heus wel langer dan 14 dagen uit.
  • De automatische indexatie; bespreek de hoogte van het verzekerd bedrag jaarlijks met je adviseur en pas deze indien nodig aan.
  • De hoogte van het verzekerd bedrag; verzeker niet meer dan noodzakelijk.
  • Maar de belangrijkste tip is nog wel: Maak gebruik van collectieve inkoop!

Jouw stappenplan

Stap 1: Kijk kritisch naar je huidige polis;
Stap 2: Raadpleeg een deskundig en ervaren adviseur;
Stap 3: Onderzoek samen waar de verantwoorde mogelijkheden tot besparen liggen. Want verzekeren om het verzekeren is natuurlijk flauwekul.

Het uiteindelijke resultaat zal een op maat gesneden AOV zijn. Een AOV die goed betaalbaar is en waar je daadwerkelijk op terug kunt vallen mocht dat nodig zijn.

AovXL is onderdeel van Kendall Mason

Blogs

ZZP Agenda

mei
23
mei
28
Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: