• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Afschrikwekkende AOV-verhalen: hoe Frits er met een koopje ingeluisd werd

Besparen op de premie van je AOV betekent bijna altijd een versobering van voorwaarden. Dat dit rampzalig uit kan pakken bewijst het verhaal van Frits. Na jaren trouw zijn premie betaald te hebben, kwam hij voor een onaangename verrassing te staan.

Na zich goed voorbereid te hebben begint een ambitieuze accountant in 2009 voor zichzelf. Laten we hem Frits noemen. Frits houdt van vrijheid. Hij heeft altijd al gedroomd van zijn eigen bedrijf en nu is het eindelijk zover. Hij spaart, zegt zijn baan op en begint zijn eigen accountantskantoor.

Advies

Frits werkt natuurlijk keihard. Eerst zaaien, dan oogsten, is het motto. Toch besluit hij het arbeidsongeschiktheidsrisico vanaf dag één af te dekken. Slim, er bestaat geen sociaal vangnet voor ondernemers! Hij gaat op zoek naar een goede en betaalbare AOV...

Zoektocht

De zoektocht van Frits begint online, hoe moeilijk kan het nou eenmaal zijn? Maar al snel realiseert hij zich dat ‘AOV’ iets te veel zoekresultaten oplevert… Frits heeft begeleiding nodig en vraagt eens rond binnen zijn netwerk. In de buurt zit wel iemand, baat het niet dan schaadt het niet.

Afspraak staat...

Frits gaat langs. Een voordelige maar uitgebreide AOV, dat is wat hij wil. De adviseur luistert en komt met een heel voordelige AOV op de proppen. ‘Een financiële meevaller,’ lacht de adviseur, ‘kun je mooi investeren in nieuwe visitekaartjes! Ik regel alles vanaf hier, jou kan niets meer gebeuren.’

Arbeidsongeschikt

Na drie jaar keihard aan de weg timmeren, slaat het noodlot toe. Henk wordt van achteren aangereden en houdt er een fikse whiplash aan over. Daar zit hij dan, ziek op de bank. Maar gelukkig is hij zo verstandig geweest om een AOV af te sluiten! Hij belt direct zijn adviseur. En dan begint de ellende. Henk moet zijn inkomensgegevens van de afgelopen drie jaar aanleveren bij de verzekeraar. Deze keert uit op basis van het feitelijk resultaat. Zelfs de gedane investeringen moet hij in mindering brengen op het resultaat.

Marginale uitkering

Frits had de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. In het begin leefde hij bijna volledig van zijn spaargeld. Nu, na drie jaar, loopt zijn bedrijf goed en verdient hij lekker. Toch komt zijn uitkering niet eens in de buurt van wat hij op dit moment verdient. Hoe moet hij rondkomen van deze marginale uitkering en waarom is hem dit nooit verteld?

Bespaar niet op de voorwaarden

Besparen op de premie betekent bijna altijd een versobering van voorwaarden. Kwaliteit kent zijn prijs, denk daarom eens aan collectieve inkoop van verzekeringen. Collectieve korting betekent een lagere premie zónder te besparen op de polisvoorwaarden.

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: