• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

5 tips om als zzp’er geld te besparen bij je belastingaangifte

Als zzp’er heb je best wel wat mogelijkheden om minder belasting te betalen. Even verdiepen in de mogelijkheden bespaart je al gauw een leuk bedrag. Soms hoef je er helemaal niets voor te doen, maar gewoon de kosten bijhouden. In deze blog geef ik je 5 tips om als zzp’er belasting te besparen bij je aangifte inkomstenbelasting.

Zelfstandigen + startersaftrek

Dit is een hoge fiscale aftrekpost voor een zzp’er over jouw inkomen die je kan toepassen bij je belastingaangifte als je aan de voorwaarden voldoet. Meer informatie hierover is in dit artikel te lezen.

Investeringsaftrek

Als je (gezamenlijke) investeringen in een jaar boven de € 2.301 uitkomen heb je waarschijnlijk recht op de investeringsaftrek. Voor meer informatie en de voorwaarden verwijs ik je naar dit artikel

Vergeet je reiskosten met je privé-auto niet

Als je je privé-auto zakelijk gebruikt mag je aan jezelf een vergoeding toekennen van 0,21 cent per kilometer. Het totaal neem je op als kosten.

Controleer je privé bankrekening

Veel (startende) zzp’ers betalen rekeningen vanuit privé bankrekeningen. Zeker in de startersfase wanneer je wellicht niet direct met een zakelijke bankrekening begint. Dat maakt het wat moeilijker overzicht te houden. Zeker als je de facturen niet gelijk ordent. Het loont vaak de moeite even de mutaties van de privé bankrekeningen na te lopen op zakelijke uitgaven. Wellicht heb je die nog niet meegenomen als kosten en betaal je daardoor onnodig te veel belasting.

Controleer of je via privé kosten betaalt die je ook zakelijk gebruikt

Denk hierbij aan telefoonkosten, internetkosten thuis etc. Een zzp’er gebruikt geregeld internet thuis maar het abonnement wordt vaak privé betaald. Afhankelijk van hoe vaak je thuis bent mag je een deel van de kosten als zakelijk opnemen. Je gebruikt internet best vaak, bijvoorbeeld met het lezen van deze blog. Denk je aan deze kosten? 

Tot slot

Ik hoop dat de tips je gaan helpen belasting te besparen. Rest mij je heel veel succes en wijsheid te wensen met je belastingaangifte!

Heb je hulp nodig bij het berekenen van je fiscale voordelen? De partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten.

Zoek een boekhouder bij jou in de buurt

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen is partner van startersplatform ikwordzzper.nl en gecertificeerd zelfstandig belastingadviseur. Met zijn bedrijf Glasbergen Belastingadvies helpt hij (startende) zzp’ers de cijfers op orde te brengen en de vele belastingvoordelen die er voor zzp’ers zijn te benutten bij de belastingaangifte.

Bekijk hier zijn website of voeg hem toe via deze link.