gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

5 tips om als zzp’er geld te besparen bij je belastingaangifte

27 maart 2015

Als zzp’er heb je best wel wat mogelijkheden om minder belasting te betalen. Even verdiepen in de mogelijkheden bespaart je al gauw een leuk bedrag. Soms hoef je er helemaal niets voor te doen, maar gewoon de kosten bijhouden. In deze blog geef ik je 5 tips om als zzp’er belasting te besparen bij je aangifte inkomstenbelasting.

Zelfstandigen + startersaftrek

Dit is een hoge fiscale aftrekpost voor een zzp’er over jouw inkomen die je kan toepassen bij je belastingaangifte als je aan de voorwaarden voldoet. Meer informatie hierover is in dit artikel te lezen.

Investeringsaftrek

Als je (gezamenlijke) investeringen in een jaar boven de € 2.301 uitkomen heb je waarschijnlijk recht op de investeringsaftrek. Voor meer informatie en de voorwaarden verwijs ik je naar dit artikel

Vergeet je reiskosten met je privé-auto niet

Als je je privé-auto zakelijk gebruikt mag je aan jezelf een vergoeding toekennen van 0,19 cent per kilometer. Het totaal neem je op als kosten.

Controleer je privé bankrekening

Veel (startende) zzp’ers betalen rekeningen vanuit privé bankrekeningen. Zeker in de startersfase wanneer je wellicht niet direct met een zakelijke bankrekening begint. Dat maakt het wat moeilijker overzicht te houden. Zeker als je de facturen niet gelijk ordent. Het loont vaak de moeite even de mutaties van de privé bankrekeningen na te lopen op zakelijke uitgaven. Wellicht heb je die nog niet meegenomen als kosten en betaal je daardoor onnodig te veel belasting.

Controleer of je via privé kosten betaalt die je ook zakelijk gebruikt

Denk hierbij aan telefoonkosten, internetkosten thuis etc. Een zzp’er gebruikt geregeld internet thuis maar het abonnement wordt vaak privé betaald. Afhankelijk van hoe vaak je thuis bent mag je een deel van de kosten als zakelijk opnemen. Je gebruikt internet best vaak, bijvoorbeeld met het lezen van deze blog. Denk je aan deze kosten? 

Tot slot

Ik hoop dat de tips je gaan helpen belasting te besparen. Rest mij je heel veel succes en wijsheid te wensen met je belastingaangifte!

Heb je hulp nodig bij het berekenen van je fiscale voordelen? De partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen is partner van startersplatform ikwordzzper.nl en gecertificeerd zelfstandig belastingadviseur. Met zijn bedrijf Glasbergen Belastingadvies helpt hij (startende) zzp’ers de cijfers op orde te brengen en de vele belastingvoordelen die er voor zzp’ers zijn te benutten bij de belastingaangifte.

Bekijk hier zijn website of voeg hem toe via deze link.

 

Meer blogs van Ronald Glasbergen

1 maart 2017

In 2017 betaal je geen belasting tot een winst van € 26.832

8 juni 2015

In 5 stappen zelf je aangifte omzetbelasting indienen

23 februari 2015

Uren bijhouden levert aftrekpost van € 9.403 op

8 december 2014

Drie tips om dit jaar nog belasting te besparen

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord