• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

4 redenen waarom het slim is om te investeren in goud

Overweeg je om een deel van jouw spaargeld te investeren? Dan ben je misschien alvast begonnen met oriënteren. Je ontdekt in dat geval snel genoeg dat er verschillende manieren zijn om te investeren. Zo kun je jouw geld in aandelen, obligaties of cryptomunten steken, maar goud kopen behoort ook tot de mogelijkheden. Twijfel je nog of investeren in goud een goede keuze is? In deze tekst zetten wij vier redenen op een rijtje waarom de inkoop van goud slim is.

1. Hoeveelheid goud neemt gestaag toe

Vroeger was goud een populair betaalmiddel, waardoor er veelvuldig mee betaald werd. Hierdoor werd er ook behoorlijk wat goud geproduceerd. Tegenwoordig wordt er bijna niet meer met goud betaald, waardoor er ook minder van dit edelmetaal geproduceerd wordt. Het logische gevolg hiervan is dat de hoeveelheid goud slechts gestaag toeneemt. Investeer je in goud? Dan brengt dit een groot voordeel met zich mee. De waarde van goud blijft namelijk behouden doordat de voorraad langzaam groeit over de jaren.

2. Vraag naar goud neemt toe

De goudvoorraad groeit slechts gestaag, maar de vraag groeit ontzettend hard. Dit komt doordat we de afgelopen jaren alsmaar welvarender zijn geworden. Doordat mensen alsmaar meer te besteden hebben, is er steeds meer interesse in goud. Eén van de redenen hiervoor is dat sparen de laatste jaren niet interessant meer is. De rentestanden van banken stijgen langzaam maar zeker weer wat, maar bij sommige banken betaal je nog steeds een negatieve rente boven een bepaald bedrag. Heb je goud gekocht? Dan wordt dit steeds meer waard. Dit is het gevolg van marktwerking. De vraag is groot, maar het aanbod is relatief beperkt. Hierdoor stijgt de prijs van dit edelmetaal, waardoor goud verkopen steeds interessanter wordt.

 

Zelfs in tijden van oorlog of gedurende een economische crisis is goud altijd geld waard.

3. Goud is waardevast

De prijs van goud kan weliswaar stijgen en dalen, maar de koers is minder grillig dan de koers van bijvoorbeeld aandelen. Door de jaren heen heeft dit edelmetaal zelfs bewezen waardevast te zijn, waardoor het gezien wordt als een veilige investering. Zelfs in tijden van oorlog of gedurende een economische crisis is goud altijd geld waard. De koers van aandelen of cryptomunten gaat dan vaak hard onderuit, waardoor de risico’s van dergelijke investeringen over het algemeen een stuk groter zijn. Koop je nu goud? Dan is het over een aantal jaar waarschijnlijk nog ongeveer hetzelfde bedrag waard. Door de grote vraag kan investeren in goud je op de lange termijn zelfs geld opleveren.

4. Omvallen is niet mogelijk

In economisch onzekere tijden willen steeds meer mensen investeren in goud. Dit komt onder meer doordat dit edelmetaal niet om kan vallen. Munten kunnen wel omvallen. Tijdens de laatste financiële crisis ontstond er onrust over de stabiliteit van de euro. Er werd destijds veel geld in goud gestoken. Waarom? Omdat mensen dit edelmetaal om konden zetten in een andere valuta als de euro daadwerkelijk om zou vallen. Vandaar dat de centrale banken tijdens een financiële crisis vaak extra goud inkopen. Op deze manier willen zij de munteenheid van hun land kracht bij kunnen zetten als het even wat minder gaat.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.