gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Oriënteren boekhouder

Starten als zzp'er doe je niet alleen. Je kunt niet alles weten en hulp is belangrijk. Zo is het verstandig om jezelf voor te laten lichten door een boekhouder of accountant.

Waarom?

Als je in een loondienst- of uitkeringssituatie zit, dan weet je wat je netto op je rekening krijgt bijgeschreven. Als zzp'er zijn al je ontvangsten bruto en ervaring leert dat veel zzp'ers geen idee hebben wat er onderaan de streep overblijft om van te leven. Een simpele regel: zet 50% van elke euro omzet opzij om de inkomstenbelasting en tegenvallers op te vangen. Elke situatie is natuurlijk anders en dat maakt het belangrijk om samen met een boekhouder/ accountant je financiële/ fiscale toekomst in beeld te brengen.

Bereken het zelf!

Wil je een idee krijgen van wat je netto gaat verdienen? We hebben een handige calculator ontwikkeld waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoeveel je netto van je bruto-omzet kunt besteden. Je vindt de netto besteedbaar inkomen calculator via deze link.

Ook kun je via onze uurtarief calculator op een eenvoudige manier berekenen welk uurtarief je dient te hanteren om een vergelijkbaar inkomen te verdienen als in loondienst.

Wie helpt?

Ons startersplatform werkt samen met lokale coaches, boekhouders- en accountantskantoren die je graag op weg willen helpen. Je kunt onze partners bereiken via deze pagina of via zzpboekhoudkantoor.nl. Maak eens vrijblijvend een afspraak om je goed voor te laten lichten en laat je informeren wat je netto besteedbaar inkomen als zzp'er zal gaan worden.

De accountants- en boekhoudkantoren waarmee wij samenwerken worden door meerdere bedrijvenadviseurs in jouw regio als specialist voor zzp'ers genoemd met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Geen boekhouder bij jou in de buurt? Vraag dan eens advies aan de accountmanager van jouw bank. De bedrijvenadviseurs van een bank weten als geen ander welke lokale accountants- en boekhoudkantoren jou het beste advies kunnen geven.

TIP: Snelstart

Wil je zo effectief mogelijk je zakelijke administratie bijhouden? Zoek je boekhoudsoftware die niet duur maar wel effectief is? Dan is Snelstart het antwoord! Snelstart is een handige tool waarmee jij via zowel je smartphone als je computer jouw boekhouding en administratie gemakkelijk bijhoudt - handig voor jezelf of je boekhouder. Snelstart is gekoppeld aan je zakelijke rekening en ziet dus automatisch welke transacties je doet. Zo bespaar je veel tijd op je boekhouding en administratie!

TIP Snelstart is dertig dagen gratis te gebruiken! Lees hier meer over Snelstart.

Volgende stap: Oriënteren bank

In de oriënterende fase zet je de basis voor jouw eigen onderneming. Alle adviezen die je krijgt, kun je gebruiken in je ondernemingsplan en in je overweging om te starten als zzp'er.

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: Kies een rechtsvorm

Nu je jouw ondernemerskwaliteiten hebt getest en je zeker weet dat je de juiste competenties bezit, is het tijd om over praktische zaken na te denken. Welke rechtsvorm ga je bijvoorbeeld kiezen? Welke rechtsvormen zijn er en welke past het beste bij jou?

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze boekhoudpartners?

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Woonplaats
Telefoonnummer
Jouw vraag of opmerking

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord