• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Oriënteren boekhouder

Starten als zzp'er doe je niet alleen. Je kunt niet alles weten en hulp is belangrijk. Zo is het verstandig om jezelf voor te laten lichten door een boekhouder of accountant.

Waarom?

Als je in een loondienst- of uitkeringssituatie zit, dan weet je wat je netto op je rekening krijgt bijgeschreven. Als zzp'er zijn al je ontvangsten bruto en ervaring leert dat veel zzp'ers geen idee hebben wat er onderaan de streep overblijft om van te leven. Een simpele regel: zet 50% van elke euro omzet opzij om de inkomstenbelasting en tegenvallers op te vangen. Elke situatie is natuurlijk anders en dat maakt het belangrijk om samen met een boekhouder/ accountant je financiële/ fiscale toekomst in beeld te brengen.

Bereken het zelf!

Wil je een idee krijgen van wat je netto gaat verdienen? We hebben een handige calculator ontwikkeld waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoeveel je netto van je bruto-omzet kunt besteden. Je vindt de netto besteedbaar inkomen calculator via deze link.

Ook kun je via onze uurtarief calculator op een eenvoudige manier berekenen welk uurtarief je dient te hanteren om een vergelijkbaar inkomen te verdienen als in loondienst.

Wie helpt?

Ons startersplatform werkt samen met lokale coaches, boekhouders- en accountantskantoren die je graag op weg willen helpen. Je kunt onze partners bereiken via deze pagina. Maak eens vrijblijvend een afspraak om je goed voor te laten lichten en laat je informeren wat je netto besteedbaar inkomen als zzp'er zal gaan worden.

De accountants- en boekhoudkantoren waarmee wij samenwerken worden door meerdere bedrijvenadviseurs in jouw regio als specialist voor zzp'ers genoemd met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Geen boekhouder bij jou in de buurt? Vraag dan eens advies aan de accountmanager van jouw bank. De bedrijvenadviseurs van een bank weten als geen ander welke lokale accountants- en boekhoudkantoren jou het beste advies kunnen geven.

TIP: Snelstart

Wil je zo effectief mogelijk je zakelijke administratie bijhouden? Zoek je boekhoudsoftware die niet duur maar wel effectief is? Dan is Snelstart het antwoord! Snelstart is een handige tool waarmee jij via zowel je smartphone als je computer jouw boekhouding en administratie gemakkelijk bijhoudt - handig voor jezelf of je boekhouder. Snelstart is gekoppeld aan je zakelijke rekening en ziet dus automatisch welke transacties je doet. Zo bespaar je veel tijd op je boekhouding en administratie!

TIP Snelstart is dertig dagen gratis te gebruiken! Lees hier meer over Snelstart.

Wil je een gratis adviesgesprek met één van onze boekhoudpartners?

Blogs

ZZP Agenda