5 voordelen van Apple-producten voor jou als (startende) zzp’er

Het is belangrijk om als zzp'er je zaken goed op orde te hebben, en daarbij is het ook verstandig om de juiste computer, smartphone en/of tablet aan te schaffen. Afhankelijk van je vakgebied zul je het ene meer nodig hebben dan het andere, maar elke startende zzp’er heeft te maken met zaken als bereikbaarheid, administratie, back-ups en privacy.

In dit kennisartikel vertel ik over 5 voordelen van de producten van Apple voor jou als startende zzp’er.

1. Betrouwbaarheid en stabiliteit

Het is van groot belang dat je als startende zzp’er kunt vertrouwen op je technologie. De producten van Apple, zoals MacBook en iPhone, staan bekend om hun betrouwbaarheid en stabiliteit. Door de hoge kwaliteit van de materialen en regelmatige software-updates zijn de apparaten van Apple een vertrouwde keuze voor efficiënte en probleemloze werkprocessen, waardoor je als zzp’er kunt concentreren op het laten groeien van je bedrijf zonder je zorgen te hoeven maken over technische ongemakken.

2. Veiligheid

De bedrijfsgegevens en informatie van je klanten moeten beter beschermd zijn dan ooit tegen hackers en andere veiligheidsrisico's. Apple heeft een reputatie opgebouwd voor het bieden van sterke beveiligingsmaatregelen op hun apparaten en besturingssystemen, en is daarom een uitstekende optie voor jouw onderneming. Een van de verschillen zit hem in hoe het besturingssysteem is opgebouwd. Als je bijvoorbeeld kijkt naar smartphones, dan is Android een open besturingssysteem dat is gebouwd door Google en wordt gebruikt op o.a. Samsung, OPPO en nog vele andere merken, terwijl iOS, het besturingssysteem van de iPhone, specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze de optimale beveiliging bieden voor hun producten en dit voortdurend door ontwikkelen.

3. Ecosysteem en integratie

Apple staat bekend als hét bedrijf dat uitblinkt in innovatie en verfijning. Naast het leveren van hoge kwaliteit hardware, is het vooral de prettige software die Apple-fans trouw doet blijven aan het merk. Deze loyaliteit is begrijpelijk, gezien het feit dat Apple-software volledig is afgestemd op de hardware van hun apparaten. Een doel van het Apple-ecosysteem is om het gebruik van en tussen verschillende Apple-devices makkelijker en sneller te maken, dit doen ze met o.a. de volgende functies:

  • Het universele klembord maakt het kopiëren en plakken van tekst en afbeeldingen tussen apparaten eenvoudig
  • Handoff zorgt ervoor dat je verder kunt gaan waar je was gebleven op een ander apparaat
  • iMovie maakt het bewerken van video's tussen Apple-devices simpel
  • Automatische wifi-verbindingen verminderen het ongemak van wachtwoorden
  • FaceTime maakt bellen en gebeld worden via de MacBook mogelijk
  • AirDrop vereenvoudigt bestandsuitwisseling tussen Apple-devices.

4. Gebruiksvriendelijkheid

Het zal altijd wennen zijn om van besturingssysteem te veranderen, ieder systeem werkt op zijn eigen manier en je bent nu eenmaal gewend aan het systeem wat je altijd hebt gebruikt. Maar Apple heeft zijn interfaces specifiek gebouwd op intuïtieve en gebruiksvriendelijke interfaces. Dit kan erg voordelig zijn voor startende ondernemers die wellicht niet veel technische kennis of ervaring hebben. Door de gebruiksvriendelijkheid kun je snel aan de slag gaan met het gebruik van Apple-producten zonder veel tijd te hoeven besteden aan het leren van complexe systemen. En uiteraard is het voor gevorderde gebruikers van technische apparaten heel makkelijk om over te stappen van bijvoorbeeld Windows naar Apple producten.

Tot slot is het goed om te weten dat de software van Microsoft, zoals Word, PowerPoint, Teams en Excel, prima werken op Mac, iPhone en iPad.

5. Ondersteuning en gemeenschap

Apple heeft een uitgebreid netwerk van ondersteuning, documentatie en een actieve gemeenschap van gebruikers. Naast alle informatie die je online kunt vinden van andere Apple-gebruikers, heeft Apple ook een hele goede support pagina waar je alle oplossingen kunt vinden voor eventuele problemen met je Apple producten.

De prijs is alleen niet een van de voordelen die ik kan benoemen, want Apple is niet een van de goedkoopste opties. Het is daarom goed mogelijk dat het voor jou als startende zzp'er niet goed uitkomt om een grote investering te doen in je apparatuur. Daarom geef ik je nog een paar opties om dit wel mogelijk te maken.

Amac Pro Lease

Een optie is om de Apple producten te leasen, dit kan bijvoorbeeld bij Amac Pro ZZP-lease. Hiermee kun je de kosten verdelen over een langere periode, je hebt bijvoorbeeld al een MacBook voor minder dan € 30 per maand. En je kunt op ieder gewenst moment Apple apparatuur toevoegen of het leasetermijn verlengen als daar behoefte aan is.

Inruil

Een andere manier om handig met de kosten voor nieuwe apparatuur om te gaan is inruil van jouw oude producten voor korting op een nieuw device. Met het inruilprogramma van Amac ontvang je hoge kortingen bij aanschaf van een nieuwe Mac, iPhone of iPad. Heb je computers, tablets of smartphones van andere merken dan Apple die niet meer gebruikt worden? Ook voor deze apparaten ontvang je nog mooie inruilwaardes.

Combineer inruil met lease

Je kunt het inruilprogramma ook combineren met een leasecontract bij Amac. Door je inruilwaarde in te zetten op je leasecontract kan je maandbedrag omlaag wanneer je een nieuw leasecontract afsluit voor je nieuwe Apple-apparatuur.

Bekijk het aanbod van Amac Pro hier

Blogs

Fiscale hulp?

Fiscale hulp?

Heb je vragen als:

  • Welke kosten zijn aftrekbaar?
  • Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting?