Starten als online ondernemer

Het aantal zzp'ers in de online sector is de afgelopen jaren explosief gestegen. Veel zzp'ers starten online naast hun baan in loondienst of vanuit de WW. Reden genoeg om je goed voor te bereiden om jouw ondernemerschap te laten slagen. Op deze pagina vind je allerlei handige links en informatie voor als jij online ondernemer wilt worden. Kijk ook eens in onze kennisbank waar je handige informatie vindt die voor jou van belang kan zijn bij het starten als online zzp'er.

Wanneer je het ZZP Stappenplan volgt, begin je echt goed voorbereid. Bereken bijvoorbeeld handig jouw uurtarief of wat je netto mag besteden als zzp'er met onze netto besteedbaar inkomen calculator.

Vraag en aanbod

Voor zzp'ers bestaan er allerlei platforms waarbij je je (meestal tegen betaling) kunt aansluiten. Op die platforms kun je je diensten aanbieden en kun je reageren op opdrachten. Wil je een compleet up-to-date overzicht van diverse vraag en aanbod sites? Kijk dan eens op zzp.startpagina.nl

Handige websites

Branche-informatie over ICT of online media

De Rabobank, doet regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de online sector. Ze publiceren branche-informatie en sector updates op hun website. Volg deze link om meer te weten te komen. Ook ABN Amro publiceert handige branche-informatie zoals nieuws, trends en prognoses. Daar vind je ook specifieke informatie voor bijvoorbeeld:

Ben jij een startende zzp'er in de online sector?

Volg dan het ZZP Stappenplan en bezoek ook eens onze kennisbank! Op onze downloadpagina vind je veel gratis downloads en alle antwoorden op de belangrijkste vragen.

Blogs

ZZP Agenda