Starten in de kinderopvang

Starten als zzp'er in de kinderopvang lijkt misschien gemakkelijk, maar schijn bedriegt. Er komt namelijk meer bij kijken dan je denkt. Een goede voorbereiding is noodzakelijk om een succesvolle start te kunnen realiseren. Op deze pagina lees je meer over hoe jij als zzp'er in de kinderopvang aan de slag kunt.

Om goed van start te kunnen in deze branche, is het handig om actuele branche-informatie te verzamelen en te bestuderen.

Tip: verwerk de informatie die je hier vindt in jouw ondernemingsplan en bepaal wat de trends en verwachtingen zijn in de kinderopvangbranche.

De toekomst voor de branche is gematigd positief: de werkeloosheid daalt - er gaan dus steeds meer ouders aan het werk, en de economie trekt aan. Er zullen dus hoogstwaarschijnlijk iets meer mensen gebruik gaan maken van de kinderopvang. De Rabobank verwacht een lichte groei in de kinderopvang. Op de lange termijn is de bank gematigd positief. Via deze link blijf je op de hoogte van de prognoses en trends in de branche.

Branche-informatierapporten

De Rabobank doet regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de kinderopvang sector. Ze publiceren branche-informatie en sector updates op hun website. Volg deze link om meer te weten te komen.

Registratie

Wil je een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of peuterspeelzaal beginnen? Dan moet je jouw bedrijf laten registreren in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). De registratie vraag je aan bij jouw gemeente. Dat doet je tenminste 10 weken voordat je start. Lees meer via deze link.

Belangenorganisaties voor kinderopvang en gastouders

Ben jij startende zzp'er in de kinderopvang?

Volg dan het ZZP Stappenplan en bezoek ook eens onze kennisbank! Op onze downloadpagina vind je veel gratis downloads en alle antwoorden op de belangrijkste vragen.

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20