gasten online
Registreer en profiteer!
 

Starten als freelancer

Wat is het verschil tussen een freelancer en een zzp'er? Of zijn er eigenlijk geen verschillen? Bepaalt de branche waarin je werkzaam bent of je freelancer of zzp'er bent? Kan een freelancer tegelijkertijd een zzp'er zijn en andersom? De termen freelancer en zzp'er zijn allebei een verzamelnaam die een groep ondernemers aanduidt. In onze kennisbank lees je de uitgebreide antwoorden op dit soort vragen.

In de kennisbank vind je bovendien allerlei handige informatie die voor jou van belang kan zijn bij je start als freelancer. Je leest er alles over onder andere verzekeringen, financiering, belastingzaken en het nut van social media. Als je ook nog eens het ZZP Stappenplan volgt, begin je echt goed voorbereid. Bereken bijvoorbeeld handig jouw uurtarief of wat je netto mag besteden als Freelancer met onze nettolooncalculator.

Vraag en aanbod

Voor zzp'ers bestaan er allerlei platforms waarbij je je (meestal tegen betaling) kunt aansluiten. Op die platforms kun je je diensten aanbieden en kun je reageren op opdrachten. Wil je een compleet up to date overzicht van diverse vraag en aanbod sites? Kijk dan eens op zzp.startpagina.nl.

LinkedIn-Groep

Via de LinkedIn Groep 'Freelance opdrachten' kun je in contact komen met andere freelancers. Deel jouw ervaringen, discussieer mee en zoek een opdracht!

Handige websites

Branche-informatierapporten

De Rabobank doet regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de freelance markt. Ze publiceren branche-informatie en sector updates op hun website. Volg deze link om meer te weten te komen.

Belangenorganisaties voor freelancers:

Ben jij een startende freelancer?

Volg dan het ZZP Stappenplan en bezoek ook eens onze ZZP Kennisbank! Hierin vind je veel gratis downloads en alle antwoorden op de belangrijkste vragen.

Veel succes met het starten als freelancer!


Het laatste zzp nieuws

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord