gasten online
Registreer en profiteer!
 

Starten in de bouw

Om goed van start te kunnen in de bouw is het handig om actuele branche-informatie te verzamelen en te bestuderen. Op deze pagina vind je veel handige informatie en links naar sites waar je als oriënterende zzp'er in de bouw mee aan de slag kunt. Verwerk de informatie in jouw ondernemingsplan en bepaal wat de trends en verwachtingen zijn in de bouw branche zodat je goed onderbouwd van start kunt.

Ben jij starter in de bouw?

Het starten als zzp'er in de bouw is een hele onderneming waar veel bij komt kijken. Juist nu starten er veel zzp'ers. Wij helpen je op weg om goed voorbereid van start te gaan als zzp'er in de bouw. Want zzp'er worden in de bouw is een hele stap.

De sector bouwnijverheid bestaat uit een diversiteit aan bedrijven. Belangrijke bedrijfsgroepen zijn:

• Aannemersbedrijven Burgerlijke en Utiliteitsbouw (algemeen en gespecialiseerd)*
• Aannemersbedrijven Grond-, Water- en Wegenbouw (algemeen en gespecialiseerd)*
• Installatiebedrijven (elektrotechnisch en werktuigbouwkundig)
• Afbouwbedrijven (schilders, stukadoors, overige vloeren- en wandafwerkingsbedrijven).

*Gespecialiseerde aannemersbedrijven zijn bijvoorbeeld: dakdekkers, metselaars, voegers, slopers, stratenmakers, kabelleggers, hei- en funderingsbedrijven.

Stappenplan voor zzp'ers in de bouw

Volg het ZZP Stappenplan van Ikwordzzper, die je in fases helpt te starten. Zo vergeet je niets! Bezoek ook eens onze kennisbank of bekijk onze downloadpagina. Onderaan deze pagina vind je ook een aantal handige rapporten per branche.

Branche-informatierapporten voor de bouw

De Rabobank heeft veel kennis en ervaring op het gebied van branchegegevens. Bekijk de cijfers en trends in de bouw via deze pagina. Ook ABN Amro heeft handige informatie per sector verzameld, zoals:

Handige sites

Andere handige bronnen om meer informatie te vinden zijn Cobouw en Bouwend Nederland. Bouwend Nederland heeft het verenigingsmagazine BouwendNL. In het magazine is informatie te vinden over activiteiten van de vereniging, ontwikkelingen in de sector en onderwerpen die van belang zijn voor de bedrijfsvoering van de leden. Klik hier om de verenigingsmagazines te bekijken.


Het laatste zzp nieuws

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord