gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

zzp'ers zorgen voor een record aan bedrijven in Nederland

15 april 2015

Nederland telt volgens het CBS bijna anderhalf miljoen bedrijven. Dat is een record. Vorig jaar kwamen er 64.000 bedrijven bij, blijkt uit cijfers van het CBS. De stijging is voor het overgrote deel toe te schrijven aan een toename van het aantal zzp'ers.

Nederland telt volgens het CBS bijna anderhalf miljoen bedrijven. Dat is een record. Vorig jaar kwamen er 64.000 bedrijven bij, blijkt uit cijfers van het CBS. De stijging is voor het overgrote deel toe te schrijven aan een toename van het aantal zzp'ers.

Deze ontwikkeling is volgens het CBS al een tijd gaande. Sinds 2010 is het aantal kleine bedrijven (tot vijftig werknemers) sterk toegenomen. Het aantal zaken in het middenbedrijf (50-250) en in het grootbedrijf (meer dan 250 werknemers) nam juist af.

Het aantal eenmanszaken, waarin meestal alleen de eigenaar werkzaam is, nam sinds 2010 met ruim 225.000 toe tot ruim 1,1 miljoen. Het aantal bedrijven met twee tot tien werknemers bleef in deze periode nagenoeg constant.

Zakelijke dienstverlening | Zorg
De afgelopen vijf jaar kwamen er vooral veel bedrijven bij in de zakelijke dienstverlening, de gezondheidszorg en het onderwijs. In de gezondheidszorg is veel groei te zien bij paramedische praktijken. Vorig jaar kwamen er in deze sector 23.000 bedrijfjes bij. In de thuiszorg waren er 7000 nieuwe kleine ondernemingen.

Webwinkels
In het onderwijs kwamen er meer bedrijven bij op het gebied van sportonderwijs en studiebegeleiding. Het aantal webwinkels groeide vorig jaar met ruim 5000 tot bijna 30.000. Sinds 2010 zijn er bijna 17.000 webwinkels bijgekomen.

Bron: NOS

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord