• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Zzp'ers kunnen nu subsidie krijgen voor hun opleiding!

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Zelfstandigen Zonder Personeel, OOZZP is opgericht om Europese subsidies voor opleidingen toegankelijk te maken voor zelfstandig ondernemers. Onder meer FNV Zelfstandigen en LTO Nederland staan achter dit initiatief. Anders dan de meeste OenO fondsen is OOZZP niet gebonden aan een sector.

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Zelfstandigen Zonder Personeel, OOZZP is opgericht om Europese subsidies voor opleidingen toegankelijk te maken voor zelfstandig ondernemers.

Onder meer FNV Zelfstandigen en LTO Nederland staan achter dit initiatief. Anders dan de meeste OenO fondsen is OOZZP niet gebonden aan een sector.

Subsidie
OOZZP is een onbezoldigde club die door het ministerie van Social Zaken is erkend als brancheorganisatie. Het aanvragen van dit soort Europese subsidies is namelijk exclusief voorbehouden aan brancheorganisaties.
Het Europees Sociaal Fonds heeft nu 350.000 aan subsidies beschikbaar gesteld. Het fonds is bedoeld voor opleidingen tot maximaal MBO-4 niveau.

Hoe werkt het?
Iedere zelfstandig ondernemer zonder personeel kan voortaan aankloppen om een subsidie van 20 to 30% op de cursuskosten voor een opleiding of cursus - tot HBO-niveau. Subsidie geldt voor ondernemers met een opleiding lager dan HBO-niveau en zolang er middelen in het fonds zijn. Meer informatie op www.zzp4growth.nl.

Blogs

ZZP Agenda