gasten online
Registreer en profiteer!
 

zzp'ers die zwanger waren tussen 2004 en 2008 recht op compensatie

3 april 2014

Circa 20.000 vrouwelijke zzp'ers die zwanger waren tussen 2004 en 2008 moeten gecompenseerd worden volgens het comité dat gaat over de naleving van het VN-Vrouwenverdrag (Cedaw).

Circa 20.000 vrouwelijke zzp'ers die zwanger waren tussen 2004 en 2008 moeten gecompenseerd worden volgens het comité dat gaat over de naleving van het VN-Vrouwenverdrag (Cedaw).

Wat is de casus?
Vóór 2004 en na 2008 was er een regeling voor vrouwelijke zzp'ers die een kind kregen, de zogenaamde ZEZ regeling. In de tussenliggende periode viel deze groep tussen wal en schip.

De Hoge Raad oordeelde in 2011 dat de Staat geen plicht had om betaald zwangerschapsverlof voor hen te regelen, aldus het fonds. Daarop is het proefprocessenfonds een individuele klachtenprocedure begonnen bij het Cedaw.

Duidelijkheid binnen 6 maanden
Uit een artikel van het Vrouwenverdrag blijkt dat niet alleen werkneemsters maar ook zwangere zelfstandigen het recht op een uitkering tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof. De Staat dient binnen 6 maanden schriftelijk aan het comité te rapporteren welke actie zij heeft ondernomen.” Voorzitter Anniek de Ruijter van het fonds gaat ervan dat de Staat over de brug komt.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord