• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Zzp´er leeuw op hybride arbeidsmarkt

Lancering van Netwerk Zelfstandig Werkenden NZW

"Zelfstandig werkende is de Nederlandse leeuw op hybride arbeidsmarkt" Dat zegt Reinier Castelein, oprichter van het Netwerk Zelfstandig Werkenden NZW. Een krachtige beweging die de ZP-ers, freelancers, ZZP-ers, flexwerkers en werk-ondernemers bundelt als Zelfstandig Werkenden.

Lancering van Netwerk Zelfstandig Werkenden NZW

"Zelfstandig werkende is de Nederlandse leeuw op hybride arbeidsmarkt" Dat zegt Reinier Castelein, oprichter van het Netwerk Zelfstandig Werkenden NZW. Een krachtige beweging die de ZP-ers, freelancers, ZZP-ers, flexwerkers en werk-ondernemers bundelt als Zelfstandig Werkenden. Na ruim een jaar hard werken is het hem gelukt de Nederlandse Leeuw op de hybride arbeidsmarkt de creatieve ruimte te bieden als deelgenoot van een groter geheel.

Bundeling krachten
"We hebben van onze NZW panels geleerd dat drie dingen topprioriteit horen te krijgen in een overkoepelend belang: 1. Zelfstandigheid; 2. Gezond ondernemen; 3. NZW op de agenda zetten. Dat gaat lukken met deze dynamische bundeling van krachten en onze Haagse connecties", aldus Reinier Castelein.

Hij doelt dan op de aanwezige kennis en de moed van de deelnemende marktpartijen om oplossingsgericht te opereren op de hybride arbeidsmarkt. Slim te manoeuvreren langs de in beton gegoten containerbegrippen van vast en flex.

De deelnemende partijen in het NZW zijn:

Achmea / Zilveren Kruis / Centraal Beheer; ALD Automotive; De Unie vakorganisatie voor middengroepen en hoger personeel; EBC Nederland (bekroond door toezichthouder AFM); GITP PiCompany; SublimeFM; Uniforce (voor wie niet kan en wil werken met een VAR*.)

Co creatie
"Een samenwerking waar je 'U' tegen zegt. Deze co creatie zal de stem van zelfstandig werkenden laten klinken in het debat over de veranderde arbeidsmarkt en de bijbehorende onderwerpen inkomenszekerheid, pensioenen en verzekeringen. Nu valt dat nog allemaal onder regie van de bepalende en dus allesoverheersende overheid. Dat kan anders. De  overheid hoort eigenlijk te weten, dat zelfstandige professionals helemaal niet houden van betutteling of een keurslijf. Er is nog veel werk aan de winkel door juist nu de krachten te bundelen", aldus de NZW-oprichter.

Meer informatie: www.nzw.nl

*Wil jij ook werken zonder VAR? Lees dan hier meer over de Declarabele Uren BV.

Blogs

ZZP Agenda