• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Uitspraak rechter, zzp'er in de zorg toch ondernemer

Afgelopen week werd pijnlijk duidelijk dat zzp'ers in de zorg massaal door de belastingdienst werden aangemerkt als schijnzelfstandigen. Honderden zelfstandigen in de zorg kunnen nu niet meer als zzp'er aan de slag omdat ze voornamelijk via bemiddelingsbureau's werken. Op 23 september deed het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak in een zaak welke was aangespannen door een zzp'er in de zorg, conclusie: de zorg zzp'er word toch gezien als ondernemer.

Op 23 september deed het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak in een zaak welke was aangespannen door een zzp'er in de zorg, conclusie: de zorg zzp'er word toch gezien als ondernemer.

Afgelopen week werd pijnlijk duidelijk dat zzp'ers in de zorg massaal door de belastingdienst werden aangemerkt als schijnzelfstandigen. Honderden zelfstandigen in de zorg kunnen nu niet meer als zzp'er aan de slag omdat ze voornamelijk via bemiddelingsbureau's werken. Op 23 september deed het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak in een zaak welke was aangespannen door een zzp'er in de zorg, conclusie: de zzp'er werd gezien als ondernemer.

Ondernermerschap
Volgens het Hof had de zorgverlener zich voldoende ondernemend opgesteld. Hij had in totaal vijf zorgaanbieders en via elf personen rechtstreekse zorg geleverd. Lees de uitspraak van de rechtbank via deze link

Lees ook de blog eens van Martijn Pennekamp (oprichter van ikwordzzper.nl) : zzp'ers in de zorg zijn zo zielig niet.

Blogs

ZZP Agenda