• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Zzp’er communiceert via WhatsApp en SMS met opdrachtgever

Steeds meer zzp’ers communiceren voornamelijk via SMS (37,2%) of WhatsApp (31,2%) met hun opdrachtgevers en zakelijke relaties. Dit blijkt uit het themarapport “Telefonie & internet” van structurele onderzoeksmonitor ZZP Barometer, afgenomen onder 1.732 freelancers en zzp’ers in Nederland.

E-mail met 85% nog steeds populairste communicatiemiddel

Steeds meer zzp’ers communiceren voornamelijk via SMS (37,2%) of WhatsApp (31,2%) met hun opdrachtgevers en zakelijke relaties. Dit blijkt uit het themarapport “Telefonie & internet” van structurele onderzoeksmonitor ZZP Barometer, waar ikwordzzper.nl mede initiatiefnemer van is, afgenomen onder 1.732 freelancers en zzp’ers in Nederland.

“Zzp’ers lopen voorop in hun manier van communiceren met klanten en opdrachtgevers, naast sociale netwerken als LinkedIn, Twitter en Facebook worden populaire communicatiemiddelen als WhatsApp ook steeds belangrijker in de zakenwereld,” aldus Jeroen Sakkers, met Victor Mundi initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

Klantcontact via e-mail en telefoon populairst

Opvallend is dat naast e-mail de aloude communicatiemiddelen telefoon en SMS nog het meest gebruikt worden in de communicatie richting opdrachtgevers en zakelijke relaties. De volgende van meest tot minst populair: e-mail (85%), telefoon (67,9%), SMS (37,2%) en WhatsApp (31,2%). WhatsApp is als relatieve nieuwkomer prominent aanwezig, en zal in het komend jaar naar alle waarschijnlijkheid SMS voorbijstreven.

Help jij mee?

De ZZP Barometer is een niet-commercieel initiatief van Victor Mundi. Wil je ons ook helpen? Meld je dan hier aan en help ons mee.

Het volledige rapport “Telefonie & internet” lees je hier.

 

Blogs

ZZP Agenda