gasten online
Registreer en profiteer!
 

Winstbox voor zzp'ers komt er niet

4 juli 2014

De door Weekers aangekondigde Winstbox voor zzp'ers komt er niet. Zijn opvolger Wiebes ziet af van de intrductie van de Winstbox. Volgens Wiebes leidt de invoering van de winstbox tot het "betreden van een te onzekere weg, met ongewisse voordelen en duidelijke nadelen"

De door Weekers aangekondigde Winstbox voor zzp'ers komt er niet. Zijn opvolger Wiebes ziet af van de introductie van de Winstbox. Volgens Wiebes leidt de invoering van de winstbox tot het "betreden van een te onzekere weg, met ongewisse voordelen en duidelijke nadelen"

Winstbox
De eerder aangekondigde Winstbox zou negatief uitpakken voor zzp'ers met een laag inkomen. De zelfstandigenaftrek en de MKB-winstvrijstelling zouden komen te vervallen en er zou een lager belastingtarief komen. Hierbij zouden de beter verdiende zzp'ers er op vooruit gaan en de zzp'ers die op de rand van de fiscale grenzen ondernemen er op achteruit. Ook zou het urencriterium komen te vervallen.

CPB
Het Centraal Planbureau (CPB) heeft eerder dit jaar de economische effecten van de winstbox in beeld gebracht.Het planbureau concludeerde dat het niet mogelijk is om op basis van het huidige instrumentarium uitspraken te doen over de netto werkgelegenheidseffecten en overige economische gevolgen van de winstbox.

Wel schatte het CPB in dat de gemiddelde belastingdruk voor zelfstandigen over de hele linie iets omhoog zou gaan als gevolg van de winstbox. De huidige voordelen komen vooral ten goede aan zzp'ers met lagere winstinkomens vanwege de zelfstandigenaftrek.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord