gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Wet DBA aangenomen door Eerste Kamer | VAR nu echt definitief van de baan!

2 februari 2016

De Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) voor zzp'ers verdwijnt definitief. Vandaag stemde de Eerste Kamer voor de afschaffing per mei 2016. De VAR wordt vervangen door modelovereenkomsten welke een onderdeel gaan vormen van de Wet Deregulering arbeidsrelaties (DBA).

Staatssecretaris Wiebes van Financiën wilde al eerder de VAR afschaffen onder druk van belangenorganisaties als Zelfstandigen Bouw en ZZP Nederland. Echter Wiebes stuitte op verzet van de Senaat. Diezelfde belangenorganisaties stippen nu aan dat er veel zzp'ers in onzekerheid verkeren. Zo reageerde Maarten Post van ZZP Nederland dat er momenteel volstrekte onduidelijkheid is over de modelovereenkomsten.

Zieltjes winnen en verliezen

Martijn Pennekamp, de oprichter van startersplatform ikwordzzper.nl, reageert met gemengde gevoelens. De VAR was niet altijd een handig instrument om mee te werken als zzp'er. Of de modelovereenkomsten meer duidelijkheid gaan geven over de positie van opdrachtgever en opdrachtnemer is afwachten. Wat Pennekamp vooral stoort is het gejammer van de zzp belangenorganisaties, eerst wonnen ze zieltjes omdat ze tegen de VAR waren, nu winnen ze zieltjes door de Wet DBA kritisch te ontvangen. Pennekamp is benieuwd hoe deze belangenorganisaties hun achterban gaan uitleggen dat het er niet leuker op wordt, wel lastiger!

Modelovereenkomsten online

De ZZP Modelovereenkomsten staan online op de website van de Belastingdienst. Via www.zzpmodelovereenkomsten.nl kun je de de nieuwe overeenkomsten online maken, bewerken, opslaan en versturen aan jouw opdrachtgever.

 

 

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord