• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Weer herrie bij tussenbureaus. Zzp’er vogelvrij?

Corso die als tussenbureau in de ICT bekendheid had verworven is plotseling failliet gegaan en heeft honderden zzp’ers in de problemen gebracht.

Gisteren werd bekend dat Corso failliet is. Corso die als tussenbureau in de ICT bekendheid had verworven is plotseling failliet gegaan en heeft honderden zzp’ers in de problemen gebracht.

Schijnzelfstandigen?
De meeste zzp’ers krijgen hun facturen van de laatste maanden niet meer betaald en moeten zo snel mogelijk op zoek naar een andere vorm cq opdrachtgever om zichzelf van een inkomen te garanderen. Veel van deze zzp’ers werken via Corso al jaren bij dezelfde opdrachtgever en zijn feitelijk werknemer. Wij zijn benieuwd naar hun verhalen en wil onderzoeken of deze “schijnzelfstandigen” door verkeerde voorlichting onbedoeld in deze situatie terecht zijn gekomen.

VAR ingetrokken

Vorige week werd al bekend dat een tussenbureau in de zorg door de belastingdienst was gecontroleerd en waarbij werd vastgesteld dat daar ook niet volgens de wetgeving werd gewerkt, waardoor 250 zzp’ers hun var kwijt zijn geraakt. Ook van deze zzp’ers willen we graag horen op welke manier ze in deze situatie terecht zijn gekomen.

Als we weten wat er precies aan de hand is dan kunnen we wellicht proberen om als collectief uit te zoeken wat hier is gebeurd en wie hiervoor aansprakelijk is.

Neem contact op met ikwordzzper.nl en wij zullen ons netwerk gebruiken om uit te zoeken hoe dit kan en kon gebeuren en hoe je als zzp'er deze problemen kan voorkomen.

Blogs

ZZP Agenda