gasten online
Registreer en profiteer!
 

Weer herrie bij tussenbureaus. Zzp’er vogelvrij?

14 november 2013

Corso die als tussenbureau in de ICT bekendheid had verworven is plotseling failliet gegaan en heeft honderden zzp’ers in de problemen gebracht.

Gisteren werd bekend dat Corso failliet is. Corso die als tussenbureau in de ICT bekendheid had verworven is plotseling failliet gegaan en heeft honderden zzp’ers in de problemen gebracht.

Schijnzelfstandigen?
De meeste zzp’ers krijgen hun facturen van de laatste maanden niet meer betaald en moeten zo snel mogelijk op zoek naar een andere vorm cq opdrachtgever om zichzelf van een inkomen te garanderen. Veel van deze zzp’ers werken via Corso al jaren bij dezelfde opdrachtgever en zijn feitelijk werknemer. Wij zijn benieuwd naar hun verhalen en wil onderzoeken of deze “schijnzelfstandigen” door verkeerde voorlichting onbedoeld in deze situatie terecht zijn gekomen.

VAR ingetrokken

Vorige week werd al bekend dat een tussenbureau in de zorg door de belastingdienst was gecontroleerd en waarbij werd vastgesteld dat daar ook niet volgens de wetgeving werd gewerkt, waardoor 250 zzp’ers hun var kwijt zijn geraakt. Ook van deze zzp’ers willen we graag horen op welke manier ze in deze situatie terecht zijn gekomen.

Als we weten wat er precies aan de hand is dan kunnen we wellicht proberen om als collectief uit te zoeken wat hier is gebeurd en wie hiervoor aansprakelijk is.

Neem contact op met ikwordzzper.nl en wij zullen ons netwerk gebruiken om uit te zoeken hoe dit kan en kon gebeuren en hoe je als zzp'er deze problemen kan voorkomen.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord