• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Wederom meer startende zzp'ers in 2013

Voor de achtste maand op rij stijgt het aantal startende ondernemers. Dit blijkt uit cijfers van de kamer van koophandel. Het aantal nieuwe inschrijvingen steeg met bijna 8%, in de eerste 8 maanden schreven zich 91.040 startende ondernemers zich in bij de kamer van koophandel.

Voor de achtste maand op rij stijgt het aantal startende ondernemers dit jaar t.o.v. 2012. Dit blijkt uit cijfers van de kamer van koophandel. Het aantal nieuwe inschrijvingen steeg met bijna 8%, in de eerste 8 maanden schreven zich 91.040 startende ondernemers zich in bij de kamer van koophandel.

Elke maand publiceert de kamer van koophandel cijfers van nieuwe inschrijvingen en starters die aan het avontuur van ondernemen beginnen. Opvallend is dat het aantal zzp'ers in augustus 2013 fors steeg naar 10.407 inschrijvingen. Normaal gesproken is augustus een rustige maand met inschrijvingen.

Overzicht starters augustus 2013

aantalstarterszzpaugustus2013kvk

 

86% start met een eenmanszaak (zzp'ers)

Van de 10.112 starters startte maar liefst 9.518 het avontuur als eenmanszaak. De BV is ondanks de soepelere Flex BV regels niet populair, slechts 22 BV's werden in augustus opgericht.

Overzicht starters per rechtsvorm

overzichtstartersperrechtsvormzzp

 

Bron: kvk

Blogs

ZZP Agenda