gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Vrouwelijke zzp'ers hebben lager uurtarief dan mannelijke zzp'ers

12 maart 2015

Vrouwelijke freelancers en zzp'ers verdienen per uur behoorlijk minder dan hun mannelijke collega’s. In 2014 lagen de tarieven van vrouwen gemiddeld bijna 5 procent lager. Het verschil in honorering tussen mannen en vrouwen werd afgelopen jaar wel kleiner. In 2013 waren de uurtarieven van vrouwen gemiddeld bijna 8 procent lager dan mannen. Dat blijkt uit een inventarisatie van payrollbedrijf Tentoo.

Vrouwelijke freelancers verdienen per uur behoorlijk minder dan hun mannelijke collega’s. In 2014 lagen de tarieven van vrouwen gemiddeld bijna 5 procent lager. Het verschil in honorering tussen mannen en vrouwen werd afgelopen jaar wel kleiner. In 2013 waren de uurtarieven van vrouwen gemiddeld bijna 8 procent lager dan mannen. Dat blijkt uit een inventarisatie van payrollbedrijf Tentoo.

Vier jaar onderzoek

Tentoo onderzocht de tariefontwikkeling van freelancers gedurende de afgelopen vier jaar. Hieruit bleek dat vrouwen in 2012 per uur bijna 9,5 procent minder verdienden dan mannen. Dat het verschil in 2014 kleiner werd, is vooral toe te schrijven aan de groep vrouwen in de categorie 35 tot 54 jaar. Zij zagen hun tarieven gemiddeld licht stijgen.

Daling gemiddelde uurtarieven
In het algemeen nam het gemiddelde uurtarief van freelancers sinds 2011 flink af. In vergelijking met drie jaar eerder lagen hun tarieven in 2014 ruim 6,5 procent lager. Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo. “Het aantal freelancers is de afgelopen vier jaar flink toegenomen. Aangezien het aantal opdrachten niet evenredig toenam, daalden de gemiddelde uurtarieven. De economie en bedrijvigheid trekken inmiddels aan, waardoor het aantal opdrachten stijgt. Bovendien verwachten we in de komende jaren een minder snelle toename van het aantal freelancers. Als gevolg verwachten we dat de daling van de gemiddelde uurtarieven niet doorzet.”

Tips van de redactie

  • Bereken op www.zzptarief.nl welk tarief past bij jouw opdracht in relatie tot een medewerker in loondienst
  • Bereken in onze uurtarief calculator welke uurtarief je dient te rekenen bij een bepaald gewenst inkomen

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord