gasten online
Registreer en profiteer!
 

Vrouwelijke zzp'ers gaan minder vaak failliet!

25 maart 2013

AMSTERDAM - "Alles wijst erop dat het vrouwelijke ondernemerschap verder gaat groeien." Dat zei Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), woensdag tijdens The Women's Conference.

AMSTERDAM - "Alles wijst erop dat het vrouwelijke ondernemerschap verder gaat groeien."

Dat zei Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), woensdag tijdens The Women's Conference.
"Het gaat de goede kant op met vrouwelijk ondernemerschap. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer vrouwelijke dan mannelijke starters."
Tegenover NUzakelijk zegt Rinnooy Kan dat vrouwen voorzichtiger zijn. “Dat kan een voor- en een nadeel zijn. Vrouwen maken minder winst dan mannelijke ondernemers, maar ze zijn wel stabieler.”

Voorbereiden
Hij wijst op cijfers waaruit blijkt dat vrouwelijke ondernemers minder vaak failliet gaan dan hun mannelijke concurrenten. “Vrouwen bereiden zich beter voor. Maar je moet accepteren dat je niet alles kan voorbereiden.”
De grootste problemen die Rinnooy Kan ziet zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenopbouw van ondernemers, waar vaak als eerste op wordt bezuinigd. "We kunnen het collectief goedkoper regelen, maar veel zzp'ers willen dat liever niet."

Top
Ook het aantal vrouwen in de top van bedrijven groeit, maar nog niet voldoende. “Ik hoop dat we de doelstelling kunnen bereiken zonder wettelijke dwang. Vrouwen willen ook liever aangenomen worden om hun kwaliteiten dan door een wet.”
Rinnooy Kan wil “niet te veel, maar ook niet te weinig vrouwen in de top”. Hijzelf denkt aan een percentage “ergens tussen de 30 en 70 procent”. “Er zijn voldoende goede vrouwen te vinden, maar ze zijn niet altijd zichtbaar.”

© NUzakelijk/Rikke van Geest

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord