gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Voorstel zzp belangenorganisaties voor BVO is redding voor KVK

15 maart 2013

De Kamer van Koophandel moet 'Verklaringen van Ondernemerschap' gaan verstrekken, waarna hun ondernemerschap jaarlijks (drie jaar lang) wordt geëvalueerd. Een nieuw Expertisecentrum Zelfstandig Ondernemerschap moet dit proces gaan bewaken en de overheid adviseren.

De Kamer van Koophandel moet 'Verklaringen van Ondernemerschap' gaan verstrekken, waarna hun ondernemerschap jaarlijks (drie jaar lang) wordt geëvalueerd. Een nieuw Expertisecentrum Zelfstandig Ondernemerschap moet dit proces gaan bewaken en de overheid adviseren.

Dat staat in een voorstel dat donderdag in Den Haag wordt gepresenteerd door FNV Zelfstandigen, ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en Platform Zelfstandige Ondernemers, dat al in handen is van NUzakelijk.nl.

"De Kamer van Koophandel vervult een sleutelrol", schrijven de organisaties. Starters moeten in hun voorstel eerst een vragenlijst invullen.

De KvK zou vervolgens moeten beoordelen of de starter voldoende op de hoogte is van de risico’s die het ondernemerschap met zich meebrengt en of de starter ‘ondernemend’ genoeg is. "Bij gerede twijfel mag de Kamer van Koophandel inschrijving weigeren", aldus de belangenbehartigers. Bij een geslaagde intake verstrekt de Kvk een 'Verklaring van Ondernemerschap'. 

VAR
De organisaties willen een nieuw systeem (Bewijs Van Ondernemerschap, oftewel BVO) om de huidige Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) te vervangen. De VAR is in hun ogen te fraudegevoelig, en leidt daarbij tot schijnzelfstandigheid.

Een nieuw op te richten Expertisecentrum Zelfstandig Ondernemerschap (EZO) moet de overheid gaan adviseren over zelfstandig ondernemerschap en "handhaving en bestrijding van schijnzelfstandigheid". Dat kan mede dankzij door zzp'ers ingevulde vragenlijsten.

"Zo kan het EZO bijvoorbeeld analyseren in welke sectoren of in welke werkzaamheden opvallende stijgingen of dalingen plaatsvinden", schrijven de organisaties in hun voorstel.

Lasten

Volgens de belangenbehartigers dalen de administratieve lasten................ lees meer op Nuzakelijk.nl.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord