gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

VAR-verklaring zzp’ers en freelancers tot 1 april 2016 verlengd

20 oktober 2015

Afgelopen maandag maakte staatssecretaris Eric Wiebes bekend dat de nieuwe regeling voor zzp’ers en freelancers nog even wordt uitgesteld. De VAR-verklaring komt niet te vervallen op 1 januari 2016 zoals gepland.

VAR-verklaring blijft nog even bestaan

Wiebes schrijft aan de Eerste Kamer: “De voorbereiding vordert, maar we zijn er nog niet”. Daarom streeft de staatssecretaris ernaar dat de VAR-verklaring wordt verlengd tot 1 april 2016. De geldigheid van de in 2014 en 2015 afgegeven VAR-verklaringen wordt daarom verlengd.

ZZP Modelovereenkomsten

De fiscus gaat voor de nieuwe regeling werken met modelovereenkomsten per sector die zzp’ers en bedrijven kunnen gebruiken om schijnzelfstandigheid te voorkomen. Op deze manier kunnen bedrijven vooraf zekerheid krijgen of de Belastingdienst accepteert dat er geen sprake is van een dienstverband. Mocht dit wel van toepassing zijn dan dienen er premies te worden afgedragen.

Vertrouwen winnen nieuwe regeling

Alexander Rinnooy Kan, D66-sentor is tevreden dat de Eerste Kamer later met Wiebes over het voorstel praat. "Er bestaat bij zowel zzp´ers als bemiddelaars en opdrachtgevers grote onzekerheid en zorg over de uitwerking van deze wet", stelt hij. "Het is nu aan de staatssecretaris en de Belastingdienst om, samen met alle betrokken partijen, het huiswerk goed te doen en zo het vertrouwen in deze wet terug te winnen."

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord