• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Uurtarief zzp'ers gemiddeld 3,3% gestegen

De tarieven van zzp’ers zijn in 2018 met gemiddeld 3,3% gestegen. Dat blijkt uit gegevens van 623 zzp’ers, onderzocht door onder andere Planet Interim en Intelligence Group. In 2017 was de stijging nog 4,3% ten opzichte van het jaar ervoor.

Maar liefst twee op de drie zzp’ers heeft zijn of haar uurtarief niet verhoogd volgens het onderzoek. 18% heeft een inflatiecorrectie toegepast en bijna 10% heeft door schaarste zijn of haar tarief verhoogd.

Uurtarief onder druk

Uit gegevens van bijna 55.000 opdrachten bleek een gemiddelde tariefgroei van 3,3%. Bij sectoren die met krapte op de arbeidsmarkt te maken hebben, zoals IT, techniek en bouw, zijn de tarieven juist onder druk te staan. Dit zou verklaard kunnen worden door onder andere buitenlandse werknemers en groeiende internationale concurrentie.

Vooruitgang per sector

Interimmers/zzp’ers in inkoop en logistiek zijn er 12,7% op vooruit gegaan, in marketing, communicatie en sales ligt de vooruitgang op 10,7%. Ook in de categorie financieel, bankieren en verzekeren zijn de tarieven meer den een tiende verhoogd (+10,5%). In de afgelopen twee jaar zijn interimmers in facility & hospitality management het er het meest op vooruit gegaan, in totaal 23,7% naar een gemiddeld uurtarief van € 55,50 in 2018.

Bron: Planet Interim.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda