gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Twee derde van zzp'ers in de bouw niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid

23 oktober 2018

Slechts een derde van de zzp'ers in de bouw zijn verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat meldt belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw. Had acht jaar geleden nog 72% een AOV, vorig jaar was dit slechts 31%.

Het totale percentage van zzp'ers die zichzelf verzekerd heeft tegen arbeidsongeschiktheid, ligt op zo’n 17%. Met 31% zijn de zelfstandige bouwvakkers dus wel vaker verzekerd. Veel zzp’ers in de bouw verzekeren zich niet wegens hoge premies of weigerende verzekeraars.

Omdat veel zzp'ers tegen lage tarieven zijn gaan werken in de crisis, hadden zij minder geld voor het betalen van een premie. Volgens Zelfstandigen Bouw ligt een premie voor aan arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de zwaarste beroepen in de bouw tussen de € 500 en € 600 per maand.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord