• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Steeds meer zzp'ers in de zorg

Steeds meer zorgverleners laten zich als zzp’er inhuren in de zorg. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Sinds het begin van dit jaar schreven meer dan tienduizend zorgverleners zich in als zzp’er. Dat is 20% meer dan vorig jaar.

Lagere werkdruk

Steeds meer werknemers in de zorg nemen ontslag en laten zich daarna inhuren als zzp'er. Zij hebben als zzp'er een lagere werkdruk en bovendien minder te maken met administratieve werkzaamheden. Daardoor komt de werkdruk bij vaste werknemers hoger te liggen.

Hogere tarieven

Ook de tarieven van zzp'ers in de zorg worden steeds hoger: verpleegkundigen en verzorgenden vragen zo’n 10% tot 12% meer dan vorig jaar. Deze week werd bekend dat het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en vier ziekenhuizen in Flevoland uitstel van betaling moeten aanvragen. Volgens de Volkskrant komt dat onder andere door hogere loonkosten. Ook brancheverenigingen in de zorg maken zich zorgen, volgens de krant. Want: hoe meer vaste krachten ontslag nemen, des te hoger de werkdruk en administratieve lasten voor overgebleven werknemers.

Bron: de Volkskrant.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda