• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Steeds meer jongeren als zzp'er in horeca

Het aantal zzp'ers in de horeca neemt steeds verder toe. Met name onder studenten lijkt het aantal zelfstandigen in de sector te groeien: zij verdienen meer door zich voor een hoger uurtarief aan diverse horeca-gelegenheden te verhuren dan een baan in loondienst. Dat meldden zowel de NOS als RTLZ.

NOS weet te melden dat jongeren in de horeca tot wel twee keer zoveel verdienen dan collega's in loondienst of medewerkers via uitzendconstructies. Dat komt omdat zzp'ers tot € 24.000 mogen verdienen zonder inkomstenbelasting te betalen. Veel jongeren die als zzp'er in de horeca werken blijven onder die grens, waardoor zij geen belasting hoeven te betalen en dus netto veel meer overhouden. Veel studenten zien de voordelen van als zzp'er werken: veel flexibiliteit, vrijheid én relatief meer geld. Temper blijkt daarbij een populair platform te zijn om zichzelf aan te bieden: zowel opdrachtgevers als zzp'er kunnen zich hierop als zoekende inschrijven.

RTLZ meldt overigens dat veel restauranthouders minder staan te springen om zzp'ers: zij hebben niet dezelfde binding met het bedrijf als vaste werknemers en zijn relatief duur om in te zetten.

Lees hier het hele bericht van RTLZ.

Blogs

ZZP Agenda