gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Steeds meer jongeren als zzp'er in horeca

10 juli 2017

Het aantal zzp'ers in de horeca neemt steeds verder toe. Met name onder studenten lijkt het aantal zelfstandigen in de sector te groeien: zij verdienen meer door zich voor een hoger uurtarief aan diverse horeca-gelegenheden te verhuren dan een baan in loondienst. Dat meldden zowel de NOS als RTLZ.

NOS weet te melden dat jongeren in de horeca tot wel twee keer zoveel verdienen dan collega's in loondienst of medewerkers via uitzendconstructies. Dat komt omdat zzp'ers tot € 24.000 mogen verdienen zonder inkomstenbelasting te betalen. Veel jongeren die als zzp'er in de horeca werken blijven onder die grens, waardoor zij geen belasting hoeven te betalen en dus netto veel meer overhouden. Veel studenten zien de voordelen van als zzp'er werken: veel flexibiliteit, vrijheid én relatief meer geld. Temper blijkt daarbij een populair platform te zijn om zichzelf aan te bieden: zowel opdrachtgevers als zzp'er kunnen zich hierop als zoekende inschrijven.

RTLZ meldt overigens dat veel restauranthouders minder staan te springen om zzp'ers: zij hebben niet dezelfde binding met het bedrijf als vaste werknemers en zijn relatief duur om in te zetten.

Lees hier het hele bericht van RTLZ.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord