gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Startup in Residence Amsterdam gaat regionaal!

17 september 2018

De inschrijving voor de eerste regionale editie van ‘Startup in Residence’,  hét startup-programma voor de overheid, is geopend. Negen gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) gaan samen op zoek naar slimme en innovatieve oplossingen voor de regio.  Oplossingen voor vraagstukken als: eenzaamheid in de regio, stimuleren van een leven lang ontwikkelen, tegengaan van het verzakken van huizen en verbeteren van de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt.

Startups, scale-ups, sociaal ondernemers en innovatief MKB worden uitgedaagd om met slimme oplossingen te komen. De inschrijving sluit op 14 oktober 2018 om middernacht.

Na drie succesvolle programma’s in Amsterdam is het tijd voor een programma voor de hele Metropoolregio. Het voordeel van een regionaal programma is dat de innovatieve oplossingen die in de ene gemeente getest worden vervolgens ook in een andere gemeente kunnen worden toegepast. De deelnemende gemeenten zijn: Almere, Amsterdam, Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Lelystad, Purmerend, Velsen en Zaanstad.

Naast de vraag naar oplossingen voor vastgestelde vraagstukken is er ook deze editie weer de zogenoemde ‘wildcard challenge’. Hiervoor kan worden ingeschreven met een oplossing voor een niet vooraf opgestelde vraagstuk. Voor een overzicht van alle vraagstukken: www.startupinresidence.com/ama*. Op 20 september vindt er een informatieavond plaats waar geïnteresseerden vragen kunnen stellen over de vraagstukken, het programma en de inschrijvingsprocedure.

Startup in Residence Programma

Met het Startup in Residence Programma bieden de deelnemende gemeenten een uitgebreid trainingsprogramma van 6 maanden voor startups, scale-ups, innovatief MKB en sociaal ondernemers die maximaal 5 jaar staan ingeschreven bij de KvK. De deelnemers krijgen toegang tot een grote pool van kennis en worden begeleid door ervaren mentoren. De gemeenten stellen werkruimtes voor de startups beschikbaar, bieden de mogelijkheid om pilots te doen en de oplossingen te testen in de regio. De intentie van de gemeente(n) is om ‘launching customer’ of partner te worden bij de deelnemende startups. Een startup die eerder meedeed is Global Guide Systems, die een slimme oplossing bedacht om drukte op het water tegen te gaan: “Wij hebben ongelofelijk veel geleerd over hoe de gemeente werkt. We hebben veel moeten overleggen en er zijn vele kleine aanpassingen gemaakt, maar het leidde uiteindelijk tot een langdurige en waardevolle samenwerking”.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord