• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 2 min

Startersloket helpt startende ondernemers nu ook in Beverwijk

De gemeente Beverwijk en Stichting Startersloket hebben de handen ineengeslagen om de (startende) ondernemer beter te ondersteunen. Het online portaal voor startende ondernemers werd dinsdag 15 februari gelanceerd door wethouder Serge Ferraro (Economische Zaken) en Kelly Uiterwijk (fractievoorzitter van Vrij!).

Startersloket is een initiatief van Joeri Goede en Martijn Pennekamp, oprichter van ikwordzzper.nl. Beverwijk is de negentiende gemeente die sinds de oprichting van Startersloket een samenwerking is aangegaan. De gemeente Beverwijk telt bijna 42.000 inwoners. Het initiatief van het online loket wordt gefinancierd uit het Corona Herstelfonds van de Noord-Hollandse gemeente.

Startersloket Beverwijk voorziet in een grote behoefte

Startersloket Beverwijk is een aanvulling op de dienstverlening aan de inwoners en ondernemers van Beverwijk. Zzp’ers en andere (startende) ondernemers kunnen op het platform terecht met vragen als: Wat komt er op mij af als ik een bedrijf start? Hoe schrijf ik een ondernemingsplan? Met welke belastingen krijg ik te maken? En wie kan mij als startende ondernemer binnen de gemeente helpen?

Serge Ferraro, wethouder van Beverwijk: “Het Startersloket gaat zeker in een behoefte voorzien. Het biedt onze startende ondernemers een onafhankelijk en deskundig klankbord. Ondersteuning van de startende ondernemer is juist in deze onzekere tijd van groot belang. Ik zie het als één van de bouwstenen voor een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat in Beverwijk.”

Startersloket voorziet als onafhankelijk en deskundig klankbord in een behoefte

Serge Ferraro | wethouder Beverwijk

Portaal voor starters vergroot de kans op succesvol ondernemerschap

De gemeente Beverwijk kan haar inwoners met het Startersloket op een praktische en concrete wijze van dienst zijn, zowel vóór als tijdens het ondernemerschap, stelt Joeri Goede van Stichting Startersloket. “We willen voorkomen dat de startende ondernemers van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet weten waar ze terecht kunnen met hun ondernemersvragen. Daarnaast vergroten we door deze samenwerking de kans op succesvol ondernemerschap, doordat oriënterende ondernemers tijdig een weloverwogen beslissing kunnen nemen om wel of niet te starten met een eigen bedrijf.” 

Startpunt voor iedereen in Beverwijk die voor zichzelf wil beginnen

Startersloket is hét startpunt voor iedereen in Beverwijk die overweegt om voor zichzelf te beginnen. Elke (startende)ondernemer kan zich vanaf nu via beverwijk.startersloket.nl aanmelden voor leerzame webinars. Daarnaast vindt de starter bij dit online loket vele nuttige en interessante kennisartikelen, verschillende rekentools, wetenswaardige downloads, activiteiten en gemeente-specifieke informatie. Tijdens kantooruren staan er ervaren ondernemersadviseurs klaar om via chat, e-mail of telefoon ondernemersvragen te beantwoorden. Nieuwsgierig? Kijk snel op Startersloket Beverwijk.

Lees hier al het nieuws van ikwordzzper.nl

ZZP Stappenplan

ZZP Stappenplan

Ga je starten als zzp'er? Gebruik dan ons stappenplan om goed voorbereid te starten als zzp'ers en ontvang een oorkonde.

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Zoek hieronder in de 1600 artikelen die wij beschikbaar hebben naar het antwoord op jouw vraag.